Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ως αγαπημένος προορισμός για τους Κινέζους τουρίστες, η Ελβετία ετοιμάζεται να υποδεχθεί περισσότερες αφίξεις από την Κίνα τους επόμενους μήνες.
H χώρα έχει ήδη αρχίσει να παρατηρεί αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων για βίζα Σένγκεν που υποβάλλονται στην Κίνα.

Η ζήτηση για ταξίδια στην Ελβετία από την Κίνα είναι ήδη αρκετά εμφανής. Οι αιτήσεις βίζας Σέγκεν αυξήθηκαν 30% μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το 2019.

Πριν ξεκινήσει η πανδημία το 2019, οι τουρίστες από την Κίνα ξόδευαν κατά μέσο όρο 380 ελβετικά φράγκα ή 425 δολάρια ανά άτομο την ημέρα στη χώρα.

Την ίδια περίοδο, οι Κινέζοι επισκέπτες πέρασαν συνολικά 1,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στην Ελβετία, καθιστώντας έτσι την Κίνα την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά προέλευσης τουριστών στην Ελβετία.
Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό αυτό μειώθηκε μεταξύ 2%-10% μετά το 2019, αντίστοιχα κάθε έτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η Κίνα είναι μια τεράστια αγορά με πληθυσμό που αναπτύσσεται γρήγορα, ζει σε μεγάλες πόλεις και αναζητά αυθεντικές εμπειρίες, αγνή φύση και χαλαρωτικό περιβάλλον, επισημαίνει ο Simon Bosshart, διευθυντή τουρισμού της Ελβετίας σε APAC.

Η Ελβετία βρίσκεται σε καλή θέση για να καλύψει τις ανάγκες των Κινέζων τουριστών για τέτοιες μοναδικές εμπειρίες».

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία στατιστικής βίζας Σένγκεν , το 2022, οι Κινέζοι υπήκοοι υπέβαλαν 92.780 αιτήσεις στα προξενεία και στα κέντρα έκδοσης βίζας στη χώρα.

Κανονικά, η Κίνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή αιτούντων βίζα για τα κράτη Σένγκεν.
Ωστόσο, λόγω του κλεισίματος των συνόρων, η χώρα έχει υποχωρήσει πέρα ​​από την 20η θέση, η οποία αναμένεται να ανακάμψει φέτος λόγω του ανοίγματος των συνόρων.

Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός στην Ελβετία

Ο Simon Bosshart αποκάλυψε ότι ο Ελβετικός Τουρισμός αναμένει να ανακτήσει έως και το 50% του συνολικού αριθμού επισκεπτών του 2019 φέτος, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν είναι 40%, εξακολουθεί να θεωρείται καλή πρόοδος.

Η Ελβετία αναμένει ότι έως το 2026 θα ανακάμψει πλήρως, ελπίζοντας πάντα να προσφέρει περισσότερο ποιοτικό τουρισμό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερους επισκέπτες να μένουν περισσότερο και να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.