Οι Generation X ταξιδιώτες, ηλικίας 35-54 ετών – θα οδηγήσουν την τουριστική ανάκαμψη της Αμερικής. Αυτό αναφέρον στοιχεία του TravelTrak America της Omnitrak.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρακολουθεί 9.500 νοικοκυριά των ΗΠΑ κάθε μήνα.

Μεταξύ των βασικών ευρημάτων στο Omnitrak Compass είναι:

  • Τα δεδομένα πριν από την πανδημία δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες “Active Gen X” τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα ανά ταξίδι και να ταξιδεύουν σε μεγαλύτερες ομάδες από ό, τι οι baby boomers ή millennials.
  • Ενώ οι baby boomers αναφέρουν μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα και ενδιαφέρον για τα ταξίδια, ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια των ταξιδιών.
  • Αυτοκίνητο ή Αεροπλάνο: Προ-πανδημίας, οι Αμερικανοί όλων των ηλικιακών ομάδων επέλεγαν το αυτοκίνητο έναντι του αεροπλάνου, σε μια αναλογία πέντε προς ένα. Αυτό το χάσμα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω το 2021.
  • Η διαθεσιμότητα εμβολίων COVID-19 παραμένει βασική προτεραιότητα. Μεταξύ αυτών που ταξίδεψαν τον τελευταίο χρόνο, περισσότεροι από τέσσερις στους 10 (43%) που ερωτήθηκαν τον Ιανουάριο δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο μόλις είναι άμεσα διαθέσιμο.
  • Μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2020, οι millennials ανέφεραν τη μεγαλύτερη αποδυνάμωση στα οικονομικά τους. Το 45% εξ αυτών ανέφερε ότι ήταν λιγότερο ικανοί να κάνουν ένα ταξίδι αναψυχής έναντι ενός έτους νωρίτερα. Περίπου το 33% της γενιάς X δήλωσε ότι ήταν λιγότερο ικανοί να ταξιδέψουν, σε σύγκριση με το 30% των baby boomers.
  • Οι ταξιδιώτες αναψυχής θα ηγηθούν, με τα επαγγελματικά ταξίδια να υστερούν σημαντικά. Η ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια σε προηγούμενα επίπεδα δεν αναμένεται έως το 2024.