Οι ταξιδιώτες υποστηρίζουν τη χρήση ψηφιακών διαπιστευτηρίων υγείας – μερικές φορές αναφέρονται ως διαβατήρια εμβολίων – για να διευκολύνουν τα ταξίδια, σύμφωνα με τον τελευταίο μηνιαίο Δείκτη Εμπιστοσύνης Ταξιδιώτη που αναπτύχθηκε από την Travel Again .

Όταν ρωτήθηκαν για το πώς αισθάνονται για τη χρήση τους, το 83% των ταξιδιωτών επαγγελματιών συνολικά και το 86% των ταξιδιωτών αναψυχής που είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα υποστηρίζουν τη χρήση τους, με την πλειοψηφία να είναι θετική ή πολύ θετική και ένα μικρότερο ποσό να έχει ουδέτερη άποψη.

Επιπλέον, η έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί (48%) των ταξιδιωτών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου COVID – πολύ πάνω από τον εθνικό αριθμό, τον οποίο αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λίγο κάτω από το ένα τρίτο της χώρας μέχρι σήμερα.

Πρόσθετα βασικά ευρήματα

Πάνω από το 67% των ταξιδιωτών αναψυχής θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό για αναψυχή τους επόμενους 6 μήνες, το υψηλότερο επίπεδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότεροι ταξιδιώτες αναψυχής έχουν κάνει μελλοντικές κρατήσεις από όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους (46% έναντι 19%), με τα ταξίδια αναψυχής να οδηγούν σαφώς αυτό το πολύ πρώιμο στάδιο ανάκαμψης.

Ο αριθμός των επαγγελματιών ταξιδιωτών που θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό για επαγγελματικούς σκοπούς τις επόμενες 90 ημέρες αυξήθηκε στο 61%, θετικός δείκτης ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα επαναληφθούν κάποια μέρα μόλις αρθούν τα τρέχοντα εμπόδια.

Το ποσοστό των ταξιδιωτών που είναι πλήρως «έτοιμοι να ταξιδέψουν» έχει βελτιωθεί κάπως, αλλά παραμένει πολύ χαμηλό (25% για ταξιδιώτες επαγγελματίες και 16% για ταξιδιώτες αναψυχής).