Έρευνα από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το 74% των ανθρώπων θεωρούν την προστασία ATOL πιο σημαντική από την εποχή της πανδημίας.

Δεδομένου του αντίκτυπου της πανδημίας στις διακοπές και τα ταξίδια στο εξωτερικό, η προστασία ATOL θεωρείται πλέον πιο σημαντική από ποτέ.

Η κράτηση ενός πακέτου διακοπών που προστατεύεται οικονομικά από το πρόγραμμα ATOL είναι ένας απλός τρόπος για να προστατεύσετε ένα ταξίδι. Η προστασία ATOL σημαίνει ότι εάν η ταξιδιωτική εταιρεία με την οποία κλείσατε σταματήσει τις συναλλαγές σας, είτε θα λάβετε τα χρήματά σας πίσω ή, εάν έχετε ήδη ξεκινήσει τις διακοπές σας, θα μπορείτε να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας χωρίς επιπλέον κόστος.

Πριν κάνετε κράτηση, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ότι ο πάροχος του ταξιδιού σας είναι νόμιμος κάτοχος ATOL. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έξυπνες ταξιδιωτικές συμβουλές για το 2022

Ενώ τα πακέτα διακοπών με προστασία ATOL παρέχουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο οικονομικής προστασίας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι κράτησης ταξιδιών.

Οι κορυφαίες συμβουλές για ταξίδια το 2022 είναι:

Κάντε κράτηση για ένα πακέτο διακοπών με προστασία ATOL
Ελέγξτε τις πολιτικές ακύρωσης πριν την κράτηση
Συνάψτε ταξιδιωτική ασφάλιση μόλις κάνετε κράτηση
Ακολουθήστε τους κανόνες και τις απαιτήσεις για την είσοδο στον προορισμό σας
Κάντε κράτηση με πιστωτική κάρτα όπου είναι δυνατόν για την προστασία της Ενότητας 75 βάσει του νόμου περί καταναλωτικής πίστης
Ελέγξτε για κρυφά κόστη
Μείνετε ενημερωμένοι με τις ταξιδιωτικές συμβουλές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και ακολουθήστε τις συμβουλές κατά την επιστροφή σας