Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αυξήθηκαν φέτος οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που επιλέγουν να μείνουν σε ξενοδοχεία στις διακοπές τους.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA) σχετικά με το Hotel Booking Index (HBI) που διεξήχθη από την Morning Consult. 

Το HBI της AHLA είναι μια νέα σύνθετη βαθμολογία που μετράει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τον ξενοδοχειακό κλάδο.
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο δείκτης κρατήσεων ξενοδοχείων AHLA για τους επόμενους τρεις μήνες είναι 7,1 ή πολύ καλός.

  • Το 31% των ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών σχεδιάζει να μείνει σε ξενοδοχείο, σε σύγκριση με το 22% που σχεδίαζε να το κάνει πέρυσι.
  • Το 28% των Αμερικανών που θα ταξιδέψουν Χριστούγεννα θα μείνει σε ξενοδοχείο, σε σύγκριση με το 23% πέρυσι.
  • Μεταξύ εκείνων που είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα ταξιδέψουν για αναψυχή τους επόμενους τρεις μήνες, το 54% θα μείνει σε ξενοδοχείο.

Οι ανησυχίες

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ανησυχίες για τον COVID-19 εξασθενούν μεταξύ των ταξιδιωτών, αλλά αντικαθίστανται από οικονομικές προκλήσεις. Οι Αμερικανοί στις αποφάσεις τους για ταξίδια τους επόμενους τρεις μήνες θα λάβουν υπόψη:

  • Τιμές του φυσικού αερίου και πληθωρισμό (85%).
  • Ποσοστά μόλυνσης από COVID-19 (70%).

«Η έρευνα ενισχύει την αισιοδοξία μας για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των ξενοδοχείων για διάφορους λόγους, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AHLA, Chip Rogers.

Το μερίδιο των ταξιδιωτών διακοπών που προγραμματίζουν διαμονή σε ξενοδοχεία αυξάνεται, και είναι η νούμερο ένα επιλογή διαμονής για όσους είναι βέβαιοι ότι θα ταξιδέψουν για αναψυχή στο εγγύς μέλλον.»

Περισσότερα ταξίδια αναψυχής το 2023

  • Το 59% είναι πιθανό να ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους τους επόμενους τρεις μήνες, με το 49% από αυτούς να σχεδιάζει να μείνει σε ξενοδοχείο.
  • Το 64% των Αμερικανών θα ανησυχούσαν για καθυστερήσεις ή ακυρώσεις εάν ταξίδευαν με αεροπλάνο αυτήν τη στιγμή, με αποτέλεσμα το 66% αυτών να αναφέρει χαμηλότερες πιθανότητες να πετάξει αυτή την εορταστική περίοδο.
  • Το 61% λέει ότι είναι πιθανό να κάνει περισσότερα ταξίδια αναψυχής/διακοπών το 2023 από ό,τι φέτος.
  • Το 58% θα παρακολουθήσει περισσότερες συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους, εκδηλώσεις ή συναντήσεις το 2023 από ό,τι φέτος.
  • Το 66% των ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών και το 60% των ταξιδιωτών των Χριστουγέννων σχεδιάζουν να οδηγήσουν στους προορισμούς τους, σε σύγκριση με το 24% και το 30%, αντίστοιχα, που σχεδιάζει να πετάξει.