Στροφή στην φύση, κάνουν οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, που επιλέγουν εναλλακτικά καταλύματα για τις διακοπές τους.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Booking.com., σύμφωνα με την οποία το ένα πέμπτο των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου (26%), σκοπεύει να παραμείνει σε ένα από τα προαναφερθέντα καταλύματα το 2019.

Για ποιους λόγους επιλέγουν οι ταξιδιώτες εναλλακτικά καταλύματα

Η επιθυμία του διαφορετικού στο ταξίδι

Πάνω από το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, το 27% σχεδιάζει να μείνει τουλάχιστον μία φορά σε ένα μοναδικό κατάλυμα όπως ένα κάστρο ή ένα δενδρόσπιτο το 2019.

Το ένα πέμπτο των Βρετανών ταξιδιωτών 20% παραδέχεται ότι θέλει να παραμείνει σε εναλλακτικά καταλύματα για να τα φωτογραφίσει και να τα ανεβάσει στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ζήσε σαν ντόπιος

Οι μισοί 43% των Βρετανών ταξιδιωτών συμφωνούν ότι η παραμονή σε κατοικία τύπου σπιτιού, τους επιτρέπει να δουν περιοχές μιας πόλης ή τμήματα μιας χώρας που δεν θα εξερευνούσαν διαφορετικά.

Φιλικές τιμές

Εκτός από το να επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν προορισμούς όπως οι ντόπιοι, οι εναλλακτικοί τύποι καταλυμάτων μπορούν επίσης να προσφέρουν την ευκαιρία για πιο οικονομικά ταξίδια. Και αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για το 44% των Βρετανών ταξιδιωτών, που δηλώνουν ότι η διαμονή σε καταλύματα τους είδους προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στα χρήματά τους.