Εναλλακτικά καταλύματα όπως βίλες, ξενώνες ή εξοχικές κατοικίες και όχι το παραδοσιακό ξενοδοχείο αναζητούν για τη διαμονή τους οι Ινδοί ταξιδιώτες. Συγκεκριμένα, ένας στους δύο Ινδούς ταξιδιώτες ψάχνει να κάνει κράτηση σε τέτοιου είδους καταλύματα.

Αυτό αναφέρει η πλατφόρμα MakeMyTrip σε έρευνά της μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου σε 3.000 Ινδούς ταξιδιώτες. Η ηλικιακή ομάδα που συμμετείχε ήταν μεταξύ 18 έως 55 ετών. Η εν λόγω τάση καθοδηγείται από τους millennials.

Η έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 48% των ερωτηθέντων είναι πιο πιθανό να κλείσουν ένα εναλλακτικό κατάλυμα για το επόμενο ταξίδι τους.

Παράλληλα, το 55% των ερωτηθέντων έχει αλλάξει συνήθειες στην κράτηση της διαμονής του. Από την κράτηση ενός ξενοδοχείου έχει προσανατολιστεί σε ένα εναλλακτικό κατάλυμα κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού τους.

Από αυτούς, περίπου το 46% έκανε κράτηση για πρώτη φορά σε εναλλακτικού τύπου κατάλυμα.

Περίπου το 70% των ερωτηθέντων πραγματοποίησαν κράτηση εναλλακτικής κατοικίας κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού αναψυχής τους. Ακολούθησαν τα άτομα που ταξίδευαν για δουλειά / εργασία.

Φαίνεται λοιπόν ότι σε μια εποχή που οι πελάτες, και ειδικά οι millennials προτιμούν τις βιωματικές επιλογές ταξιδιών – οι εναλλακτικές κατοικίες προσφέρουν ποιοτικές αλλά οικονομικές.