Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις χώρες που έχουν τις περισσότερες και τις λιγότερες απαιτήσεις εισόδου για ταξιδιώτες το 2023, αποκαλύπτει το Passport Index, όσον αφορά στους  συνοριακούς περιορισμούς ή απαιτήσεις βίζας.

Οι χώρες με τις λιγότερες απαιτήσεις εισόδου για ταξιδιώτες το 2023

Το top 21 περιλαμβάνει Αγκόλα, Βολιβία, Μπουρούντι, Καμπότζη, Κομόρες, Ακτή Ελεφαντοστού, Τζιμπουτί, Αιθιοπία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκαμπόν, Γουινέα, Γουινέα-Μπισάου, Μαλάουι, Μαλδίβες, Μικρονησία, Νιγηρία, Ρουάντα, Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Ανατολικό Τιμόρ και Τουβαλού.

Κάθε μία από αυτές τις χώρες έλαβε βαθμολογία 198, που σημαίνει ότι επιτρέπουν σε διεθνείς τουρίστες από σχεδόν 200 χώρες να τις επισκεφτούν χωρίς βίζα ή έκδοση της κατά την άφιξη τους.

  • Τα Μπαρμπάντος είναι ο πιο φιλόξενος προορισμός της Καραϊβικής, σύμφωνα με το Passport Index.
    Επιτρέπει την είσοδο σε επισκέπτες από 179 χώρες χωρίς να απαιτείται βίζα ή έκδοση βίζας κατά την άφιξη.
  • Η Κούβα κατέχει την επόμενη θέση στη λίστα και υποδέχεται διεθνείς επισκέπτες από 177 χώρες με βάση το ίδιο μέτρο.
  • Μερικοί από τους άλλους προορισμούς με κορυφαία βαθμολογία περιλαμβάνουν τον Ισημερινό, με βαθμολογία 164.
  • Η Νικαράγουα και η Σιγκαπούρη ισοβαθμούν στη συνέχεια, με βαθμολογία 162. Η Ινδία ακολουθεί από κοντά με βαθμολογία 161.

Η κατάταξη περιλαμβάνει επίσης το Χονγκ Κονγκ, το οποίο δέχεται επισκέπτες από 147 χώρες χωρίς βίζα ή χορηγεί βίζα κατά την άφιξη.
Η Αγία Λουκία έχει 143 στην κατάταξη, ενώ ο δημοφιλής προορισμός της Ιορδανίας έχει 141.

Άλλοι αξιοσημείωτοι προορισμοί που βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα είναι η Τζαμάικα με βαθμολογία 121, ακολουθούμενη από ισοπαλία στο 120 μεταξύ Άγιου Χριστόφορου και Νέβις, Μπαχάμες και Παναμά.

Οι χώρες με τις περισσότερες απαιτήσεις εισόδου για ταξιδιώτες το 2023

Από τις χώρες με την καλύτερη κατάταξη απουσιάζουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, οι οποίες έχουν και οι δύο αυστηρότερες πολιτικές θεωρήσεων.
Οι ΗΠΑ ειδικότερα είναι γνωστές για τους υπερβολικούς χρόνους αναμονής για βίζα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε βαθμολογία 95. Και μια σειρά από άλλους γνωστούς προορισμούς ισοβαθμούν στο 92, όπως Ουγγαρία, Λιθουανία, Μάλτα, Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισλανδία, Εσθονία, Βουλγαρία, Σερβία, Σουηδία, Κύπρος και Σλοβενία.

Ο Καναδάς σημείωσε μόλις 54, ακολουθούμενος από την Αυστραλία με 46 και τις ΗΠΑ με 45.