Σύνταξη: tourismtoday.gr

Oι τουρίστες είναι όλο και πιο ανοιχτοί στην τεχνολογία, για να μπορέσουν να κάνουν ξανά ταξίδια με ασφάλεια.

Αυτό αποκαλύπτει η 3η έρευνα της Amadeus για την ταξιδιωτική εμπιστοσύνη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).
Στη μελέτη η Amadeus εξετάζει το συναίσθημα των ταξιδιωτών και τις ανησυχίες. Με στόχο να βοηθήσει αποτελεσματικά τη βιομηχανία να μεταμορφώσει τα ταξίδια.

Η όρεξη για ταξίδια είναι υψηλή, αλλά η μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους ταξιδιώτες.

Τι αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες και δεν κάνουν κράτηση

Περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) των ταξιδιωτών είπε ότι οι τρέχουσες διεθνείς οδηγίες σχετικά με το πού και πώς να ταξιδέψουν προκαλούν σύγχυση.
Γεγονός που τους αποθαρρύνει από το να κάνουν κράτηση για επαγγελματικά και ταξίδια αναψυχής.
Η κύρια ανησυχία μεταξύ των Γερμανών ταξιδιωτών, για παράδειγμα είναι:

  • Καραντίνα πριν και μετά το ταξίδι (39%).
  • Αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε ακυρώσεις την τελευταία στιγμή (38%).
  • Μη επιστροφές χρημάτων για κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (37%).

Οι ταξιδιώτες πρόθυμοι να μοιραστούν τα δεδομένα υγείας τους

Οι τουρίστες λένε “ναι” σε τεχνολογικές λύσεις. Και είναι πρόθυμοι μοιραστούν τα δεδομένα υγείας τους, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν ξανά.

Το 93% των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο θα ήταν πρόθυμοι να παράσχουν προσωπικά δεδομένα για την αποτελεσματική χρήση ψηφιακών διαβατηρίων ή πιστοποιητικών υγείας. Ποσοστό ελαφρά αυξημένο από το 91% στην αντίστοιχη έρευνα τον περασμένο Φεβρουάριο.

  • Σχεδόν οι μισοί (48%) των επιχειρηματιών ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα δεδομένα υγείας τους για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο ή μια εκδήλωση.
  • Συγκριτικά, το 36% των ταξιδιωτών αναψυχής θα μοιράζονταν τα ψηφιακά τους δεδομένα για ένα ταξίδι ή δραστηριότητα στον προορισμό τους.

Οι πιο σημαντικές τεχνολογίες

Ποια τεχνολογία θα αυξήσει την ταξιδιωτική εμπιστοσύνη τους επόμενους 12 μήνες, οι λύσεις για φορητές συσκευές παραμένουν οι πιο δημοφιλείς.
Οι πιο σημαντικές τεχνολογίες που παρατηρούνται παγκοσμίως είναι:

  • Εφαρμογές για κινητά που παρέχουν ειδοποιήσεις στην διάρκεια του ταξιδιού (44%).
  • Αυτοεξυπηρέτηση check-in (41%).
  • Ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού (41%).
  • Αυτοματοποιημένες και ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης (40%).

Οι εφαρμογές για κινητά και οι ανέπαφες τεχνολογίες αναδείχθηκαν ως οι πιο σημαντικές τεχνολογίες. Με την προσθήκη αυτοματοποιημένων και ευέλικτων πολιτικών ακύρωσης.

Και οι δύο προηγούμενες έρευνες της Amadeus τον Σεπτέμβριος 2020 και τον Φεβρουάριο 2021, έδειξαν πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης.

Οι ειδικοί επανεξέτασαν αυτήν την ερώτηση για να δουν πώς έχει αλλάξει η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το 97% των ταξιδιωτών λέει τώρα ότι η τεχνολογία θα αυξήσει την εμπιστοσύνη τους στα ταξίδια. Το ποσοστό αυτό ήταν 91% τον Φεβρουάριο του 2021 και 84% τον Σεπτέμβριο του 2020. Η άνοδος δείχνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών στην τεχνολογία.

Το μέλλον των ταξιδιών και της βιωσιμότητας

Κοιτάζοντας το μέλλον των ταξιδιών και της βιωσιμότητας, η έρευνα αποκάλυψε ποιες λύσεις πιστεύουν οι ταξιδιώτες ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον κλάδο να γίνει πιο βιώσιμος μακροπρόθεσμα.

  • Το 46% των ταξιδιωτών θέλουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών.
  • Το 44% πιστεύει ότι θα ήταν ωφέλιμο εάν τα βιώσιμα ταξίδια γίνονταν πιο ανταγωνιστικά
  • Το 41% χαρακτηρίζει χρήσιμη τη διαφάνεια σχετικά με τις πολιτικές βιωσιμότητας των ταξιδιωτικών εταιρειών.

Οι τρεις κορυφαίες ανησυχίες των ταξιδιωτών

Αν και η προθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν το επόμενο έτος είναι υψηλή, η ταξιδιωτική βιομηχανία πρέπει να εξετάσει πώς να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανησυχίες των ταξιδιωτών.  Οι τρεις κορυφαίες ανησυχίες των ταξιδιωτών περιλαμβάνουν:

  • Φόβο της μόλυνσης από τον COVID-19 ενώ ταξιδεύουν (41%).
  • Καραντίνα πριν και μετά το ταξίδι (41%).
  • Αλλαγή των ταξιδιωτικών κανονισμών που οδηγεί σε ακυρώσεις την τελευταία στιγμή (37%).

Η ταξιδιωτική βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις ενόψει του COVID-19. Σύμφωνα με την έρευνα “βλέπουμε θετικά βήματα καθώς αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι εξελίξεις στα ψηφιακά πιστοποιητικά υγείας προχωρούν παγκοσμίως”.

Η μελέτη δείχνει ότι η επιθυμία για ταξίδια συνεχίζει να αυξάνεται. Και ότι οι ταξιδιώτες προσβλέπουν σε εξελίξεις σε τομείς όπως η ανέπαφη τεχνολογία, η ψηφιακή υγεία και τα βιώσιμα ταξίδια.

Είναι επίσης πολύ σαφές ότι η τεχνολογία θα διαδραματίσει ακόμη πιο ισχυρό και κεντρικό ρόλο στα διεθνή ταξίδια στο μέλλον. Εκτός από τις λύσεις που υποστηρίζουν ανέπαφες και βιομετρικές διαδικασίες, αυτές οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ψηφιακά διαβατήρια υγείας που επιτρέπουν ασφαλή και χωρίς ανησυχία ταξίδια στην πανδημία.