Καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να καλωσορίσει το 2021, η εξειδικευμένη ταξιδιωτική εταιρεία Medical Travel Compared έχει ερευνήσει 2.000 παραθεριστές για να αποκαλύψουν πώς αισθάνονται για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 προκειμένου να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το νέο έτος.

Οι προοπτικές των ταξιδιών το νέο έτος παραμένουν θετικές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά στο εξωτερικό μόλις είχαν λάβει το εμβόλιο.

Το 76% είπε ότι θα εξακολουθούσαν να κάνουν διακοπές εάν τους ζητούσαν να κάνουν ένα τεστ COVID-19 κατά την άφιξή τους στον προορισμό τους και το 75% είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να δώσουν το τεστ κατά την αναχώρηση.

Τα 3 κορυφαία μέτρα ασφαλείας που θέλουν οι Βρετανοί για να αισθάνονται ασφαλείς για το ταξίδι τους

Παρά τα θετικά συναισθήματα που εκφράστηκαν για το εμβόλιο, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 43% εξακολουθεί να αισθάνεται ανασφαλές όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο ζήτημα ανησυχίας, το οποίο μοιράζεται το 66% των ερωτηθέντων, είναι εάν η ταξιδιωτική τους ασφάλιση θα τους καλύψει εάν μολυνθούν από τον ιό.

Παρά τις ανησυχίες, το 36% δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει διακοπές στο εγγύς μέλλον, με τους περισσότερους να λένε ότι θα επιλέξουν διακοπές στην Ευρώπη. Ο πιο δημοφιλής μήνας για κράτηση διακοπών το 2021 είναι ο Μάιος, ακολουθούμενος από τον Απρίλιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2021 αντίστοιχα.