Η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας λέει ότι δεν θα λάβει περαιτέρω μέτρα κατά των πρώην διευθυντών της Thomas Cook σε σχέση με την κατάρρευση του τουριστικού πράκτορα το 2019 .

Οι πρώην διευθυντές της Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου την εποχή της αποτυχίας, Peter Fankhauser, πρόκειται να απαλλαγούν από κάθε αδικοπραγία από τον επόπτη πτώχευσης της κυβέρνησης μετά από έρευνα που διήρκεσε περισσότερα από δύο χρόνια μετά την κατάρρευση της παλαιότερης ταξιδιωτικής εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας δήλωσε στο Sky News: «Η εκκαθάριση του Ομίλου Thomas Cook είναι  περίπλοκη, με τον Επίσημο Παραλήπτη να εκτελεί τα καθήκοντά του για να διασφαλίσει την ομαλή εκκαθάριση της αποτυχημένης ταξιδιωτικής επιχείρησης προς το συμφέρον των πιστωτών.

«Με βάση τα ευρήματα του Επίσημου Παραλήπτη μετά από έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των διευθυντών της Thomas Cook, η Υπηρεσία αφερεγγυότητας δεν σκοπεύει επί του παρόντος να κινήσει καμία διαδικασία έκπτωσης κατά των διευθυντών».

Ο τότε γραμματέας επιχειρήσεων, Andrea Leadsom, είχε δώσει εντολή στην υπηρεσία αφερεγγυότητας να ερευνήσει τον Thomas Cook.

Είχε πει: «Ζητώ η έρευνα να εξετάσει όχι μόνο τη συμπεριφορά των διευθυντών , αλλά και κατά πόσον οποιαδήποτε ενέργεια των διευθυντών έχει προκαλέσει βλάβη στους πιστωτές ή στα συνταξιοδοτικά συστήματα».

Ο Όμιλος Thomas Cook τέθηκε υπό εκκαθάριση με μόλις 1 εκατομμύριο λίρες σε μετρητά και 31 εκατομμύρια λίρες στην τράπεζα, αντιμετωπίζοντας απαιτήσεις για σχεδόν 500 εκατομμύρια £ από πιστωτές και εταίρους. Η κατάρρευσή του προκάλεσε επίσης πληρωμές 350 εκατομμυρίων λιρών σε Atol .

Τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν σε έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία στο πλαίσιο διαδικασίας αφερεγγυότητας μετά την κατάρρευσή της τον Σεπτέμβριο του 2019.