της Εύας Οικονομάκη

Το «πράσινο φως» για το project Ikos Odisia που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα έλαβε χθες ο όμιλος Sani/Ikos από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ).

Η έγκριση αφορά την «τροποποιημένη μελέτη για ανέγερση ξενοδοχείου 5* με κολυμβητικές δεξαμενές, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 188774/2020 πράξη, στη θέση Ύψος της περιοχής Κάτω Κορακιάνας του Δημοτικού Διαμερίσματος Φαιάκων του Δήμου Κέρκυρας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το Ikos Odisia είναι το δεύτερο τουριστικό συγκρότημα που αναπτύσσει ο όμιλος στο νησί των Φαιάκων, μετά το πολυτελές resort Ikos Dassia.

Τι περιλαμβάνει το project

Στόχος των επικεφαλής του ομίλου, τη διοίκηση του οποίου ασκούν ως co-managing partners οι Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων, είναι το νέο πολυτελές συγκρότημα να λειτουργήσει από την αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023, μετά από ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 125 εκατ. ευρώ. Το 5 αστέρων θέρετρο, δυναμικότητας 395 δωματίων, σουιτών και bungalows, αναπτύσσεται στον ίδιο κόλπο που σήμερα βρίσκεται το Ikos Dassia, και συγκεκριμένα σε μια έκταση 245 στρεμμάτων, η οποία παρέμενε αναξιοποίητη τα τελευταία χρόνια.

Στην έκταση αυτή λειτουργούσε το ιστορικό Club Med, η παρουσία του οποίου σηματοδότησε αρκετές δεκαετίες πριν τη λειτουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με διεθνώς αναγνωρισμένο brand στην Κέρκυρα, γεγονός που έδωσε περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό του δημοφιλούς προορισμού της Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων, μάλιστα, στο resort θα δημιουργηθούν ένα θέατρο, θερμαινόμενες πισίνες και θεματικά εστιατόρια, «ακολουθώντας αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με “ήρεμες”, ευθείες γραμμές, σε γήινες αποχρώσεις και με φυσικά υλικά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική έγκριση. Αντίστοιχα, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει διώροφο κεντρικό κτίριο, ισόγεια και διώροφα bungalows.

Πλούσιο επενδυτικό πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Sani/Ikos έχει δρομολογήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 530 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Εντός των ελληνικών συνόρων, ο όμιλος προχωρά στην υλοποίηση τριών projects, προϋπολογισμού 263 εκατ. ευρώ, σε Κρήτη, Κέρκυρα (Ikos Odisia) και Χαλκιδική, τρεις εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 267 εκατ. ευρώ, του Sani/Ikos Group στην Ιβηρική χερσόνησο.