Συνεχίζονται και τον Ιούνιο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξενοδοχείων, με μερικά γνωστά ονόματα της εγχώριας αγοράς φιλοξενίας να βρίσκονται αντιμέτωπα με το «σφυρί».

Συγκεκριμένα για τις 19 Ιουνίου προγραμματίζεται ο πλειστηριασμός του «Lindos Memories» στη Ρόδο. Το 5 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα της εταιρείας «Klimatair». Το ακίνητο έχει με τιμή εκκίνησης 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο ο πρώτος πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου αλλά ανεστάλη.

Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών και αποτελείται από δύο διώροφα συγκροτήματα με υπόγειο και σοφίτα, ημιυπαίθριους χώρους, πισίνα, κιόσκι-μπαρ και βοηθητικό κτίσμα. Επισπεύδουσα είναι η CEPAL.

Σε πλειστηριασμό οδεύει ακίνητο ξενοδοχείου στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με το απόσπασμα, πρόκειται για το μεγάλο ακίνητο του πρώην “Royal Beach Hotel”, γνωστού ξενοδοχείου στην Κάρπαθο. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί, επίσης, για τις 19 Ιουνίου. Το ελάχιστο τίμημα για το ακίνητο ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Πρόκειται για αγροτεμάχιο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών του ενιαίου Δήμου Καρπάθου, στη θέση «Άγιος Νικόλαος» της κτηματικής περιφέρειας του πρώην Δ.Δ. και νυν Τ.Κ. Αρκάσας του Δήμου Καρπάθου, εμβαδού 12.598,192 τ.μ.,

Εντός του ανωτέρω αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «Royal Beach Hotel», αποτελούμενη από 5 κτίρια, των οποίων η περιγραφή, έχει ως εξής:
Το περιγραφόμενο ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών. Ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος και διαμορφωμένος. Διαθέτει χώρο parking, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. περίπου και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ. περίπου.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την ανάρτηση, ο πλειστηριασμός του 4άστερου «Chora Resort». Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 2.509.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν αγρό εκτάσεως 3,2 στρεμμάτων που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας Χώρας Φολεγάνδρου, στην θέση «Γραμματική». Επί αυτού έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία «Chora Resort» με συνολικό εμβαδό 1.266,98 τ.μ

Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι 4 αστέρων με δυναμικότητα 24 δωμάτια και 45 κλίνες ενώ έχει κατασκευασθεί βάσει οικοδομικών αδειών του 2003 και του 2005.

Τέλος για τις 20 Ιουνίου προγραμματίζεται ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του ξενοδοχείου “Ηλέκτρα” στην Ορεστιάδα. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 976.000,00 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η INTRUM HELLAS.

Βάσει του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το ξενοδοχείο “Ηλέκτρα” είναι 3 αστέρων, δυναμικότητας 50 δωματίων και 90 κλινών.