Πλούσια είναι η ατζέντα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ξενοδοχείων την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Σε αυτή περιλαμβάνονται τόσο νέες μονάδες, όσο και ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί κατά το παρελθόν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου επανέρχονται, ενώ κάποια βρίσκονται σε αναστολή.

Περίπου 13 πλειστηριασμοί ξενοδοχείων είναι αναρτημένοι για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται.

• Ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου «Χελμός».Οφειλέτης είναι η Χελμος Ξενοδοχειακες Επιχειρησεις Ανώνυμη Εταιρεία και επισπεύδουσα η INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της δικαιούχου αλλοδαπής εταιρείας με την επωνυμία ” VEGA II NPL FINANCE DAC”. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 1.390.000,00 €

• Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου 2* με την επωνυμία ΑΛΚΥΟΝΙΣ’ στην κτηματική θέση “Λούτσα” του δήμου Ωρωπού. Οφειλέτης είναι η εταιρία ΑΚΤΗ ΑΜΦΙΑΡΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και επισπεύδουσα η εταιρία VEGA II NPL FINANCE DAC, εκπρ/νη στην Ελλάδα από την INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., η οποία ενεργεί ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 2.800.000,00 ευρώ.

• Ακολουθεί ο πλειστηριασμός του «Ιόλη» στο Πευκοχώρι Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 6.348,26 επί του οποίου έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα που αποτελείται από πέντε τριώροφα κτίρια. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου, -εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής-, επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.460.000 ευρώ.

• Σε πλειστηριασμό η ξενοδοχειακή μονάδα 3ων αστέρων δυναμικότητας 38 δωματίων και βρίσκεται στην περιοχή Αγία Παρασκευή στην Δημοτική Ενότητα Φλώρινας του ομώνυμου Δήμου, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Το ακίνητο είναι συμφερόντων ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και επισπεύδουσα είναι η εταιρία “CEPAL HELLAS ΑΕΔΑΔΠ” ως διαχειρίστρια της «Symbol Investment NPL Co Designated Activity Company». Τιμή πρώτης προσφοράς είναι τα 2.000.000,00 ευρώ

• Τέλος στο σφυρί βγαίνει και η ξενοδοχειακή μονάδα 3* με την επωνυμία «ΙΣΘΜΙΑ Prime Hotel». Οφειλέτης είναι η «ΣΙΝΕΠΡΑΪΜ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ» και τον δ.τ. «ΜΟΤΕΛ ΙΣΘΜΙΑ» και επισπεύδουσα η «LANA SECURITIZATION S.A.R.L.»,εκπροσωπουμένη από τη διαχειρίστρια των απαιτήσεών της εταιρεία «CEPAL HELLAS ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ». Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 1.198.000,00 ευρώ.