Ξενοδόχοι και τουριστικά συμβούλια εντάχθηκαν στο Hotelbeds και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) στο MarketHub Americas για να ρίξουν φως σε όλο το φάσμα των θεμάτων αειφορίας που αντιμετωπίζει η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η Beatriz Barreal, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της GSTC, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρυτής της ΜΚΟ Riviera Maya Sostenible, η οποία φιλοξένησε το συνέδριο, τόνισε πώς οι εταιρείες σε όλο το ταξιδιωτικό οικοσύστημα μπορούν να παίξουν ρόλο στο να κάνουν τα ταξίδια δύναμη για τον κόσμο και το περιβάλλον.

«Οι προορισμοί πρέπει να επικοινωνούν με τους ταξιδιώτες για το πώς μπορούν να είναι πιο βιώσιμοι », είπε η Barreal. «Αλλά δεν πρόκειται μόνο για πλαστικό μιας χρήσης. Πρέπει να σκεφτούμε ευρύτερα και να συμπεριλάβουμε όλα τα στοιχεία στο περιβάλλον, το κοινωνικό και τη διακυβέρνηση. Εδώ στη Ριβιέρα Μάγια, ενθαρρύνουμε τα ξενοδοχεία να δημιουργήσουν ευκαιρίες εργασίας για τους ντόπιους, να προωθήσουν τον πολιτισμό και επίσης να υποστηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις».

Η εστίαση στη βιωσιμότητα στο συνέδριο στο Κανκούν έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες μετά την Ημέρα της Γης, όταν η Hotelbeds αποκάλυψε ότι τον περασμένο χρόνο ο αριθμός των ταξιδιωτών που επέλεξαν να κάνουν κράτηση για ακίνητα που αποτελούν μέρος του προγράμματος Green Hotels αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενους 12 μήνες. Η εταιρεία φύτεψε επίσης ένα δέντρο στο δάσος του Hotelbeds για κάθε συμμετέχοντα στο MarketHub Americas, σε τοπικές κοινότητες, με ιθαγενή δέντρα, ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες αναζωογόνησης.

«Ορισμένες εταιρείες βλέπουν τη βιωσιμότητα ως πρόκληση, εμείς τη βλέπουμε ως ευκαιρία, αλλά πρέπει όλοι να συνεργαστούμε σε ολόκληρο τον κλάδο για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο μέρος για τους αυριανούς ταξιδιώτες», δήλωσε η Elena Perez, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Αειφορίας της Hotelbeds. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να συμβιβαστούν. Έχουν ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για ταξίδια από ποτέ, αλλά είναι επίσης πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ σχετικά με τον αντίκτυπό τους στον κόσμο. Πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτό υποστηρίζοντας το περιβάλλον και διατηρώντας τους τοπικούς πολιτισμούς για τις επόμενες γενιές».