Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τέλος στην άσεμνη περιβολή τουριστών βάζει η πόλη Σεβίλλη στην Ισπανία.  Σύντομα, αντιμέτωποι με το νόμο θα είναι όσοι κυκλοφορούν δημόσια με σεξιστικά ρούχα ή εσώρουχα.

Το νεοεκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας θα θεσπίσει νόμο για τον τερματισμό της αντικοινωνικής και άσεμνης συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους.

Ο Jose Luis Sanz, που εξελέγη δήμαρχος της Σεβίλλης τον Μάιο, προειδοποίησε ότι όσοι δεν τηρούν τους κανόνες θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Συγκεκριμένα ο νέος νόμος θα απαγορεύει διάφορες αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως η χρήση εσωρούχων σε δημόσιο χώρο, καθώς και η χρήση ρούχων με “σεξιστικά στοιχεία ή μηνύματα”.

Οι αρχές θα απαγορεύσουν επίσης ρούχα “που μπορεί να παραβιάζουν την ηθική ή σεξουαλική ακεραιότητα άλλου ατόμου” καθώς και όσα “υποκινούν εκτέλεση πράξεων που παραβιάζουν τη σεξουαλική ελευθερία ή η διάπραξη πράξεων άσεμνης επιδειξιομανίας”.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η Σεβίλλη δεν ενδιαφέρεται για το είδος του τουρισμού που σχετίζεται με τα πάρτι εργένηδων.
Αυτό όπως δεν σημαίνει ότι αυτού του είδους τα πάρτι δεν μπορούν να γίνονται στην πόλη, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευπρέπειας.

Όπως υπογράμμισε “αυτό που δεν βλέπουμε με καλό μάτι είναι ομάδες ανθρώπων ντυμένων όπως-όπως, με μπάντες χάλκινων πνευστών πίσω τους, που ενοχλούν τους πολλούς κατοίκους της Σεβίλλης -ιδιαίτερα σε περιοχές του ιστορικού κέντρου- οι οποίοι έχουν επίσης το δικαίωμα να απολαμβάνουν την πόλη τους”.

Οι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι με τα νέα μέτρα, καθώς έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για αυτή τη συμπεριφορά από τουρίστες.

Η Σεβίλλη δεν είναι η πρώτη ισπανική πόλη που θα θεσπίσει τέτοια μέτρα για τους τουρίστες.
Η Μάλαγα είχε επιβάλει στο παρελθόν πρόστιμο 750 ευρώ για το γυμνό σε δημόσιο χώρο και τη χρήση εσωρούχων στους δρόμους.
Επιπλέον, το Μοχέικαρ στην Αλμερία απαγόρευσε τη χρήση αξεσουάρ που ήταν προσβλητικά από το 2016.

Οι περιορισμοί για τους τουρίστες γίνονται όλο και περισσότεροι σε όλη την Ευρώπη, ιδίως στην Ισπανία, την Ιταλία  και την Πορτογαλία, που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για διεθνείς τουρίστες.

Προηγουμένως, η Πορτογαλία προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι η δυνατή μουσική στην παραλία τιμωρείται με πρόστιμο έως και 36.000 ευρώ, καθώς ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.
Άλλοι περιορισμοί που θεσπίστηκαν για τους τουρίστες στις πορτογαλικές παραλίες περιλαμβάνουν μη εγκεκριμένα παιχνίδια με μπάλα, κατασκήνωση σε ακατάλληλους χώρους και ψάρεμα σε περιοχές κολύμβησης.