Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα εταιρικά ταξίδια στην Ισπανία παρουσιάζουν σημαντική ανάκαμψη. Ο τουρισμός MICE αύξησε τα κέρδη του κατά 35% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το 2019.
Αυτό αποκαλύπτει μελέτη της UniversalPay, η οποία ανέλυσε τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με εταιρικές κάρτες.

Το 2022, οι συναλλαγές ήταν ήδη 6% πάνω από τα στοιχεία που καταγράφηκαν το 2019, ενώ η αύξηση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είναι 38% υψηλότερη από ό,τι το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους και 35% υψηλότερη από ό,τι το 2019.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Turespaña, δείχνουν ότι η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός τουρισμού MICE, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι μόνο για εθνικές αλλά και για διεθνείς εκδηλώσεις.

Το 2023, επιβεβαιώνεται η ανάκαμψη του τουρισμού MICE στην Ισπανία. Η αύξηση μεταξύ των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2021 και του 2023 αντιπροσωπεύει 171% και όλα δείχνουν ότι η θετική εξέλιξη θα συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες.

Στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια του 2023, έχουν προγραμματιστεί 105 διεθνείς εκθέσεις. Το 2019, πραγματοποιήθηκαν 94 εκδηλώσεις.

Μεγάλος οικονομικός αντίκτυπος

Είναι ενδιαφέρον ότι η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη φιλοξενούν σχεδόν το 50% των επαγγελματικών συναντήσεων στη χώρα.

Η καταλανική πρωτεύουσα είναι η τέταρτη πόλη στον κόσμο που διοργανώνει τα περισσότερα συνέδρια (156), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων και Συνεδρίων (ICCA).

Επιπλέον, ο εταιρικός τουρίστας έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και η μέση δαπάνη είναι συνήθως υψηλότερη από εκείνη του ταξιδιώτη αναψυχής.
Συγκεκριμένα, ένας επαγγελματίας ταξιδιώτης ξοδεύει περίπου 206 ευρώ την ημέρα στην Ισπανία, ενώ ένας επισκέπτης αναψυχής ξοδεύει κατά μέσο όρο 146 ευρώ ημερησίως.