Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ολλανδία κατέλαβε την πρώτη θέση για τις καλύτερες δεξιότητες αγγλικής γλώσσας, σε μια χώρα όπου τα αγγλικά δεν είναι η μητρική γλώσσα.
Η χώρα βρίσκεται στην κορυφή της τριάδας του EF English Proficiency Index από την πρώτη του έκδοση το 2011 και κατέχει την 1η θέση κάθε χρόνο από το 2019.

Φέτος η EF κατέταξε 111 χώρες ως προς την επάρκεια τους στα αγγλικά με βάση 2,1 εκατομμύρια άτομα που ολοκλήρωσαν τις διαδικτυακές δοκιμές της.

Η Ολλανδία έλαβε βαθμολογία EPI 661, σε σύγκριση με παγκόσμιο μέσο όρο 502. Όλες οι επαρχίες της σημείωσαν βαθμολογία πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Η Ζίλαντ έχει την υψηλότερη βαθμολογία με 678 και η Ντρέντε τη χαμηλότερη με 629, αλλά αν και χαμηλά πέτυχε μία καλή θέση στην γκάμα «υψηλής επάρκειας».

 

Στην έκθεση της, η EF σημείωσε ότι οι πρωτεύουσες έχουν σχεδόν πάντα υψηλότερα επίπεδα αγγλικής επάρκειας σε σχέση με το υπόλιπο της χώρας, αλλά σπάνια είναι η πόλη με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό συμβαίνει και στην Ολλανδία.

Το Άμστερνταμ σημείωσε 673, πάνω από το 661 της Ολλανδίας και το 671 της Βόρειας Ολλανδίας, αλλά είναι η τέταρτη πόλη με τις καλύτερες επιδόσεις στη χώρα.
Η Χάγη έχει το υψηλότερο επίπεδο αγγλικής επάρκειας (697), ακολουθούμενη από την Ουτρέχτη (683) και την Μπρέντα (675).

Οι άνδρες σημείωσαν ελαφρώς καλύτερη βαθμολογία από τις γυναίκες. Οι νέοι επαγγελματίες ηλικίας 26 έως 30 ετών είναι πιο ικανοί στην αγγλική γλώσσα, αν και όλες οι ηλικιακές ομάδες πέτυχαν «πολύ υψηλή επάρκεια».

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Αυστρία με βαθμολογία 628 και η Νορβηγία με 627. Όσον αφορά στην Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση με βαθμολογία επάρκειας 598.