Πεσμένες εμφανίζονται οι τιμές του εξοπλισμού σκι για τους Βρετανούς από έτος σε έτος σε 19 από τα 28 χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Αυτό αποκαλύπτει η 15η ετήσια έκθεση του Post Office Travel Money Ski Resort, που δημιουργήθηκε με την Crystal Ski Holidays.

Συγκεκριμένα το Μπάνσκο στη Βουλγαρία προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές. Παράλληλα, οι σκιέρ που γνωρίζουν το κόστος θα βρουν και πάλι φθηνότερες τιμές και στην Ιταλία.

Συνολικά οι τιμές ανέρχονται στις 1.358 £ για δύο ενήλικες και δύο παιδιά, μειωμένες κατά 12% στο Μπάνσκο. Ως εκ τούτου το καθιστούν το καλύτερο θέρετρο για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η Bardonecchia στις ιταλικές Άλπεις αναδείχθηκε και πάλι ως η φθηνότερη στην ευρωζώνη για οικογένειες. Ειδικότερα, είδε τιμές της να πέφτουν ξανά στις 1.592 £.

Συγκρίνοντας τις τιμές αυτής της σεζόν με αυτές του 2019, οι οικογένειες μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν περίπου 2,3% περισσότερο.

Μεταξύ επτά χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ιταλία προσφέρει την ευρύτερη γκάμα χιονοδρομικών κέντρων σε καλές τιμές, σύμφωνα με την έρευνα.

Το Sestriere (£1.761) βρίσκεται στην τρίτη θέση αφού οι τιμές του μειώθηκαν 5,9% σε ετήσια βάση.

Το Passo Tonale είναι τέταρτο φθηνότερο με £1.782, πτώση 10,2%.

Η La Thuile (£1.887) καταλαμβάνει την έκτη θέση με πτώση τιμής 9,2% ενώ η Cervinia (£2.106) βρίσκεται στη 10η θέση, σημειώνοντας μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις με 14,4%.

Το Arinsal στην Ανδόρα (£1.883) είναι το πέμπτο φθηνότερο, αν και οι τιμές είναι 6,3% υψηλότερες από πέρυσι.

Το Soldeu εμφανίζεται επίσης στο top 10 αφού οι τιμές μειώθηκαν κατά 9,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στις 1.941 £.

Τις υπόλοιπες δύο θέσεις στην πρώτη δεκάδα με την καλύτερη αξία καταλαμβάνουν τα αυστριακά θέρετρα Rauris (£1.974) και Ellmau (£2.045).

Κανένα από τα εννέα γαλλικά χιονοδρομικά κέντρα που συμμετείχαν στην έρευνα δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα.