Μέχρι στιγμής η Κροατία έχει σημειώσει πολύ καλά αποτελέσματα στον τουρισμό, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις τάσεις από μεμονωμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της αυστριακής αγοράς, από την οποία μέχρι στιγμής έχουν επιτευχθεί 1.426.514 αφίξεις και 7.769.322 διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία από το σύστημα eVisitor, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο, τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 5% όσον αφορά στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις.

Επιπλέον, οι διανυκτερεύσεις αντιπροσωπεύουν ιδιαίτερη επιτυχία καθώς οι επισκέψεις που σημειώθηκαν το 2022 μέχρι στιγμής είναι υψηλότερες από αυτές που πραγματοποιήθηκαν ολόκληρο το έτος 2019, όταν οι Αυστριακοί πέρασαν 7.762.916 διανυκτερεύσεις στην Κροατία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του Κροατικού Τουριστικού Συμβουλίου στην Αυστρία Branimir Tončinić, το επόμενο έτος, η Κροατία θα είναι χώρα εταίρος σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις – Ferien-Messe, μια τουριστική έκθεση για τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου.

Όσον αφορά στο είδος της διαμονής, οι Αυστριακοί έχουν περάσει τις περισσότερες νύχτες σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ιδιωτικά καταλύματα.

Αγαπημένοι προορισμοί των Αυστριακών

Τα δεδομένα του συστήματος eVisitor αποκάλυψαν επίσης ότι οι Αυστριακοί έχουν περάσει τις περισσότερες νύχτες στην Ίστρια με περίπου 3,6 εκατ. διανυκτερεύσεις, στο Kvarner με 1,8 εκατ. διανυκτερεύσεις και στην επαρχία Zadar με 819.000 διανυκτερεύσεις. Εν τω μεταξύ, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών ήταν το Rovinj, το Poreč, το Medulin, το Umag, το Mali Lošinj, η Opatija και το Zadar.