Η Σιγκαπούρη οδηγεί την επανάσταση αστικής κινητικότητας παγκοσμίως καθώς πρωταγωνιστεί, στον τομέα.
Αυτό αποκαλύπτει η Oliver Wyman, στον δείκτη σχετικά με την ταξινόμηση πόλεων στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος αστικής κινητικότητας.
Ο δείκτης ταξινόμησε 30 πόλεις σχετικά με το πόσο προετοιμασμένες είναι να ενσωματώσουν τις τελευταίες τεχνολογίες κινητικότητας και τι κάνουν για να αναμορφώσουν την αστική κινητικότητα.

Η Σιγκαπούρη πρωτοπορεί στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Η Σιγκαπούρη κατατάσσεται στην πρώτη θέση του δείκτη, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία οικοδόμησης οικοσυστημάτων, συμπράξεων ιδιωτικού τομέα και έρευνας και επενδύσεων σε υποδομές.
Έχει πρωτοπορήσει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών και υιοθέτησε μια επιθετική προσέγγιση στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής με τις προοδευτικές πολιτικές μεταφορών.
Η περιοχή πρωτοστατεί στα τελευταία εργαλεία, πλατφόρμες και υπηρεσίες κινητικότητας, καθώς και στην αυτόνομη οδήγηση και στην ψηφιακή διαχείριση της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Άμστερνταμ. Η πόλη είναι γνωστή για την υποδομή, το εκτεταμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών και τις προσπάθειες να υποβαθμίσει το αυτοκίνητο ως τρόπο μεταφοράς. Έχει υιοθετήσει πολιτικές για την προώθηση ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, αύξηση του αριθμού σταθμών φόρτισης και ενθάρρυνση εναλλακτικών τρόπων των μεταφορών, ιδίως των ποδηλάτων.
Η πόλη έχει προσελκύσει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις που την βοηθούν με μια ευρεία πρωτοβουλία έξυπνων πόλεων καθώς και την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας εσωτερικής κινητικότητας.

Δεν υπάρχει ενιαία λύση στην αστική κινητικότητα

Όπως αναφέρει η Oliver Wyman, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει λύση ενιαίου μεγέθους σε ότι αφορά την αστική κινητικότητα, διότι δεν υπάρχουν δύο πόλεις ίδιες. Οι λύσεις πρέπει να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα προβλήματα, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των ανθρώπων που ζουν στην πόλη.
Το κλειδί για την επιτυχία των πόλεων, επισημαίνεται είναι η εστίαση στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων κινητικότητας που παρέχουν ένα ολιστικό πλαίσιο για την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών και τη δημιουργία αδιάλειπτων πολυτροπικών δικτύων. Ένα άλλο βασικό στοιχείο για τις πόλεις είναι η στενή συνεργασία με τις ερευνητικές προσπάθειες κινητικότητας ακαδημαϊκού και ιδιωτικού τομέα και τη δοκιμή των τελευταίων τεχνολογιών.