Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τώρα που και το Λουξεμβούργο αποφάσισε να καταργήσει τους κανόνες εισόδου COVID για ταξιδιώτες από τρίτες χώρες, η Ισπανία παρέμεινε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εξακολουθεί να διατηρεί αυτούς τους περιορισμούς για τουρίστες εκτός ΕΕ.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι κανόνες εισόδου για τον κορωνοϊό που ισχύουν επί του παρόντος για ταξιδιώτες από τρίτες χώρες θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 15 Νοεμβρίου.

Παρά τη βελτίωση της κατάστασης του COVID και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, η Ισπανία συνεχίζει να απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης κατά την άφιξη τους.

Η απαίτηση προσκόμισης ενός από τα προαναφερόμενα πιστοποιητικά ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που είναι άνω των 12 ετών.

Οι ισπανικές αρχές εξηγούν ότι όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το πιστοποιητικό τους είναι έγκυρο προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θεωρείται έγκυρο εάν ο ταξιδιώτης έχει ολοκληρώσει τον αρχικό εμβολιασμό τις τελευταίες 270 ημέρες ή έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.