Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) που διανυκτερεύουν στην Ελβετία έχουν ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Switzerland Tourism.

Συγκρίνοντας τα δεδομένα μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2021 με την ίδια περίοδο του 2019:

  • Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 20,8% από 188.384 σε 227.482.
  • Ο αριθμός των αφίξεων από τα ΗΑΕ αυξήθηκε επίσης από 75.084 σε 85.632.

«Αυτά είναι εξαιρετικά στοιχεία και υπογραμμίζουν τη δημοτικότητα της Ελβετίας στους υπηκόους των Εμιράτων, τονίζει ο Matthias Albrecht, διευθυντής των Χωρών του Κόλπου (GCC) για τον Τουρισμό της Ελβετίας.

Από τη στιγμή που επετράπη στους κατοίκους των ΗΑΕ να ταξιδέψουν στην Ελβετία -28 Ιουνίου 2021- έχουμε δει σημαντική αύξηση στον όγκο των επισκεπτών.
Και η διάρκεια παραμονής έχει επίσης αυξηθεί από 2,5 διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη σε 2,66».

Η σημαντική αύξηση των αριθμών υποστηρίζεται από μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η YouGov, η οποία στην έκθεση της για την Κατάταξη Επωνυμίας και Προορισμού Ταξιδίων και Τουρισμού για το 2022, ανέδειξε την Ελβετία ως τον κορυφαίο υπερπόντιο προορισμό για τους κατοίκους των ΗΑΕ.

Ο δείκτης YouGov έδωσε στην Ελβετία βαθμολογία θετικής εντύπωσης 31,6 με ετήσια αύξηση 17,9%, μπροστά από τη Σιγκαπούρη (30,9), τον Καναδά (28,6) και τις Μαλδίβες (27,6).

Υπενθυμίζεται ότι για τους ταξιδιώτες των ΗΑΕ στην Ελβετία από τις 17 Φεβρουαρίου δεν απαιτείται πλέον να παρέχουν έντυπο PLF, πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό τεστ PCR.

Εκστρατεία μάρκετινγκ καλοκαιρινής σεζόν επικεντρωμένη στη βιωσιμότητα

Ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2022, η Switzerland Tourism σχεδιάζει μια τεράστια εκστρατεία μάρκετινγκ, η οποία θα επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα το «Swisstainable».

Οι ταξιδιώτες σήμερα ενδιαφέρονται πολύ για το περιβάλλον, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα της Booking.com για το 2021, το 83% είπε ότι τα αειφόρα ταξίδια είναι απαραίτητα για αυτούς. Και το 61% προσθέτει ότι η πανδημία COVID-19 είχε πράγματι αυξήσει το ενδιαφέρον τους για βιώσιμα ταξίδια.

Η Ελβετία είναι γνωστή παγκοσμίως για τη βιώσιμη ανάπτυξή της, ειδικά για το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της, που φτάνει σε όλα τα αξιοθέατα με τρένο, λεωφορείο ή σκάφος που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του ελβετικού τουρισμού.
Το «Swisstainable» είναι μια σταθερή δέσμευση που δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να κάνουν ενημερωμένες επιλογές στην πορεία τους προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Το πρόγραμμα «Swisstainable»

Το πρόγραμμα «Swisstainable» έχει σχεδιαστεί ως ένας απλός και ενημερωτικός οδηγός για τους επισκέπτες. Παράλληλα ενθαρρύνει τη βιομηχανία ως σύνολο να εμπλακεί και να μειώσει τον αντίκτυπο της στο κλίμα.

Προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς, το «Swisstainable» είναι ανοιχτό σε όλους τους Ελβετούς τουριστικούς φορείς, με βάση διάφορα κριτήρια, με τρεις βαθμίδες που συμμετέχουν.

Παράλληλα με την πρακτική καθοδήγηση που παρέχεται από το «Swisstainable», οι πιο γενικές συστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Ελάτε κοντά στη φύση.
  • Ζήστε την εμπειρία της τοπικής κουλτούρας με αυθεντικό τρόπο.
  • Καταναλώστε τοπικά προϊόντα.
  • Μείνετε περισσότερο και εμβαθύνετε.