Του Γιάννη Τσιρογιάννη

 

 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας. Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 5.153 οχήματα του ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 4.521 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart, εκ των οποίων 3.785 οχήματα Mercedes-Benz και 736 smart.

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,4%, εκ του οποίου το 3,7% ανήκει στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Η εταιρία συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά να ηγείται στην κατηγορία των premium κατασκευαστών όσον αφορά στις πωλήσεις.

Σε μία χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλές προκλήσεις, εκτός από την Ελλάδα, το «αστέρι» αύξησε τις πωλήσεις του παγκοσμίως σε 2.310.185 μονάδες το 2018, παρουσιάζοντας αποτελέσματα – ρεκόρ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Το νέο ρεκόρ πωλήσεων των επιβατικών αυτοκινήτων της Daimler AG οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της μάρκας στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού που περιλαμβάνει την αγορά της Κίνας.

Με αύξηση μεγαλύτερη του 11% η Κίνα αποτέλεσε και πάλι την αγορά με τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους όρους και τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά.

Το 2018, η Mercedes-Benz διατήρησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες σε πωλήσεις σε πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Παγκοσμίως, τα μοντέλα της κατηγορίας των SUV και της E-Class ήταν αυτά που έδωσαν σημαντική ώθηση στις πωλήσεις το 2018. Και σ’ ανώτερα λοιπόν…