Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος για ταξίδια φτάνει στο αποκορύφωμα της, η Cirium αποκαλύπτει τις πιο ακριβείς αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, για τον Ιούλιο.

Τα δεδομένα υπογραμμίζουν σημαντική αύξηση στις ακυρώσεις πτήσεων σε όλη την περιοχή, μετά από μια μεγάλη διακοπή πληροφορικής στη Microsoft τον ίδιο μήνα.

  • Η Iberia Express αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ηγέτης στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση για ακρίβεια τον Ιούλιο του 2024.
    Η αεροπορική εταιρεία πέτυχε το εντυπωσιακό 79,79% των πτήσεων που φτάνουν στην ώρα τους, διατηρώντας τη φήμη της για αξιοπιστία.
  • Η Icelandair, είναι στην δεύτερη θέση με το 79,13% των πτήσεων της να φθάνουν έγκαιρα.
  • Την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσαν οι Vueling, Finnair και SAS, καθεμία από τις οποίες επιδεικνύει ισχυρές επιδόσεις με πάνω από το 74% των πτήσεων να φτάνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ωστόσο, καμία αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 10άδα. Αυτό, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορείς στην περιοχή εν μέσω αυξανόμενων επιχειρησιακών πιέσεων.

Παγκόσμιοι ηγέτες ακριβείας

  • Στην παγκόσμια σκηνή, η Saudia διατήρησε τη θέση της ως η πιο ακριβής αεροπορική εταιρεία τον περασμένο μήνα, με το αξιοσημείωτο 88,15% των πτήσεων να φτάνουν στην ώρα τους.
  • Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Azul με βαθμολογία ακρίβειας 85,20%, ενώ η LATAM Airlines εξασφάλισε την τρίτη θέση με 84,65%.
  • Η Avianca και η Aeromexico ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα παγκοσμίως, επιτυγχάνοντας ποσοστά ακρίβειας 84,11% και 81,51%, αντίστοιχα.

Αύξηση στις ακυρώσεις πτήσεων

Τον Ιούλιο σημειώθηκε επίσης απότομη άνοδος σε ακυρώσεις σε πτήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, που αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στη διακοπή της Microsoft που διέκοψε τις λειτουργίες.

Ο αριθμός των ακυρωμένων πτήσεων εντός της ηπείρου αυξήθηκε 35% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, με 10.976 πτήσεις να διακόπτονται τον Ιούλιο, από 8.145 τον προηγούμενο μήνα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο αντίκτυπος ήταν ακόμη πιο έντονος. Οι ακυρώσεις πτήσεων από τη Βόρεια Αμερική ήταν στο +98% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, με 23.393 πτήσεις να μην πραγματοποιούνται, σχεδόν διπλάσιες από τις 11.806 του προηγούμενου μήνα.