Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις πιο ακριβείς (OTP) αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια στον κόσμο για τον Αύγουστο -τον τελευταίο μήνα αιχμής του καλοκαιριού- αποκαλύπτει η Cirium.

Τον περσμένο μήνα η εικόνα ήταν καλύτερη με μείωση του αριθμού των περιφερειακών ακυρώσεων πτήσεων και βελτίωση της συνολικής απόδοσης αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών.

Ποιες ήταν οι πιο ακριβείς αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη τον Αύγουστο

  • SAS
  • Iberia Express
  • Icelandair
  • Vueling
  • Norwegian
  • Air Europa
  • Iberia
  • KLM
    Finnair
  • Norwegian Air Sweden

Ωστόσο, καμία αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν συμπεριλήφθηκε στο top 10 των πιο ακριβών ευρωπαϊκών αερομεταφορέων τον Αύγουστο.

Ποιες ήταν οι πιο ακριβείς αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια στον κόσμο τον Αύγουστο

Οι ακυρώσεις πτήσεων μειώθηκαν 5-37% στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και Μέσης Ανατολής και Αφρικής, αν και σημειώθηκε ελαφρά αύξηση 6% στη Λατινική Αμερική.

  • Η Aeromexico (AM) επιστρέφει στην κορυφή αυτόν τον μήνα με OTP 86,54%, βελτίωση σχεδόν 5 μονάδων σε σύγκριση με 81,56% τον Ιούλιο. Ομοίως, το διεθνές αεροδρόμιο Benito Juarez (MEX), ο κύριος κόμβος της Aeromexico, διεκδίκησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των παγκόσμιων αεροδρομίων και πέτυχε OTP 84,33%. Αυτή ήταν μια αύξηση 6 μονάδων από 78,33% τον προηγούμενο μήνα.
  • Η Saudia (SV) ήρθε στη δεύτερη θέση με OTP 84,60%, με το King Khalid International Airport (RUH) να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των παγκόσμιων αεροδρομίων και να παρέχει OTP 83,11%.
  • Από την τέταρτη θέση τον περασμένο μήνα, η Avianca (AV) ανέβηκε στην τρίτη θέση με OTP 83,19%. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπογκοτά Ελ Ντοράντο (BOG), κόμβος για την Avianca, ολοκλήρωσε τον μήνα στην πέμπτη θέση στην κατηγορία των παγκόσμιων αεροδρομίων. Το αεροδρόμιο παρέδωσε OTP 82,84%.
  • Η Azul (AD) ακολούθησε στενά στην τέταρτη θέση με OTP 83,06%. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Viracopos-Campinas (VCP), ο κύριος κόμβος για την Azul, τελείωσε τον μήνα στην πέμπτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων αεροδρομίων. Το αεροδρόμιο πέτυχε OTP 84,49%.
  • Από την τρίτη θέση τον περασμένο μήνα, η LATAM Airlines (LA) υποχώρησε στην πέμπτη θέση αφού πέτυχε OTP 83,05%. Το Αεροδρόμιο Arturo Merino Benitez (SCL), κόμβος της LATAM Airlines, ολοκλήρωσε τον μήνα με OTP 79,47%.

Ευρώπη

Η περιοχή της Ευρώπης βελτιώθηκε σημαντικά τον Αύγουστο, με μόλις 6.941 ακυρώσεις πτήσεων, που ήταν μείωση 37% από 10.976 τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τον αντίκτυπο που είχε η παγκόσμια εκδήλωση Crowdstrike IT στα αεροπορικά ταξίδια τον Ιούλιο.

Η SAS (SK) είναι ο νέος περιφερειακός ηγέτης μετά την πέμπτη θέση τον περασμένο μήνα. Η αεροπορική εταιρεία πέτυχε OTP 83,53% που ήταν βελτίωση σχεδόν 9 μονάδων.

Βόρεια Αμερική

Η περιοχή της Βόρειας Αμερικής ανέκαμψε τον Αύγουστο μετά από μείωση 24% στον αριθμό των πτήσεων που ακυρώθηκαν και βελτίωση του OTP μεταξύ 5 και 8%. Συνολικά ακυρώθηκαν 17.765 πτήσεις σε σύγκριση με 23.393 τον Ιούλιο.

Η Delta Air Lines (DL) ανακτά την πρώτη θέση με OTP 80,90%. Αυτή ήταν μια βελτίωση 8 μονάδων σε σχέση με την απόδοση του προηγούμενου μήνα κατά 72,55%.

Ασία-Ειρηνικός

Παρά τον μεγαλύτερο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων μεταξύ των άλλων περιοχών, η Ασία-Ειρηνικός είχε μείωση 15% στις ακυρώσεις τον Αύγουστο, με μόλις 23.063 σε σύγκριση με 26.990 τον προηγούμενο μήνα.

Η Thai AirAsia (FD) είναι ο νέος ηγέτης στην περιοχή με OTP 78,98%, ελαφρά βελτίωση από το OTP του περασμένου μήνα 78,35%.

Μέση Ανατολή & Αφρική

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων που ακυρώθηκαν τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 5% τον Αύγουστο με μόνο 1.748 καταγεγραμμένες ακυρωμένες πτήσεις σε σύγκριση με 1.849 τον Ιούλιο, ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες με την πρώτη κατάταξη σημείωσαν πτώση μόνο 1-3% στο OTP.

Η Safair (FA) παρέμεινε ηγέτης της περιοχής για τέταρτο συνεχόμενο μήνα με OTP 93,49%, ελαφρώς χαμηλότερα από 93,57% τον προηγούμενο μήνα.

Λατινική Αμερική

Η Λατινική Αμερική ήταν η μόνη περιοχή που σημείωσε αύξηση 6% στον αριθμό των πτήσεων που ακυρώθηκαν τον περασμένο μήνα. Ο αριθμός αντιπροσώπευε 3.414 πτήσεις που ακυρώθηκαν τον Αύγουστο σε σύγκριση με 3.222 τον περασμένο μήνα.

Αφού κυριάρχησε στην περιοχή τον περασμένο Μάιο, η Copa Airlines (CM) είναι ο περιφερειακός ηγέτης αυτού του μήνα, αφού πέτυχε OTP 90,65%, βελτίωση σχεδόν 7 μονάδων σε σύγκριση με 83,77% τον Ιούλιο.

Μεταφορείς χαμηλού κόστους

Η Gol (G3) παρέμεινε ηγέτης στην κατηγορία με OTP 85,41%, μειωμένη κατά 4 μονάδες από 89,43% τον Ιούλιο. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Iberia Express (I2) με OTP 83,43%. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 4 μονάδων σε σύγκριση με 79,88% τον Ιούλιο.