Η παγκόσμια βιομηχανία οδοντιατρικού τουρισμού απέφερε 6,2 δισ. δολάρια το 2021 και αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα αξίας 21,5 δισ. δολάρια έως το 2031, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13,9% από το 2022 έως το 2031.

Αυτό αναφέρον πρόσφατα στοιχεία από έρευνα της Allied Market Research με τίτλο “Οδοντιατρική αγορά τουρισμού ανά υπηρεσίες”.

Το τμήμα των οδοντιατρικών κλινικών κατείχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς το 2021, συνεισφέροντας σχεδόν στα τρία τέταρτα των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς οδοντιατρικού τουρισμού και εκτιμάται ότι θα διατηρήσει τη μερίδα του λέοντος καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης.

Επίσης, το ίδιο τμήμα προβλέπεται να αναφέρει το υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης 14,2% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για οικονομικά αποδοτικές θεραπείες.

Επιπλέον, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης στις κλινικές είναι συγκριτικά χαμηλότερος από ό,τι στα νοσοκομεία.

Ασία-Ειρηνικός θα διατηρήσει την κυριαρχία του έως το 2021

Ανά περιοχή, η Ασία-Ειρηνικός κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο το 2021, συγκεντρώνοντας πάνω από το ήμισυ των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς οδοντιατρικού τουρισμού και αναμένεται να κυριαρχήσει μέχρι το 2031. Αυτό οφείλεται στην εύκολη διαθεσιμότητα οδοντιάτρων με πλούσια εμπειρία.

Ωστόσο, η περιοχή της Ευρώπης θα παρουσιάσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης 14,8% κατά την περίοδο πρόβλεψης.