Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει τεράστιο αντίκτυπο στα αεροπορικά ταξίδια.
Η Ουκρανία, η Μολδαβία και μέρος του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας έχουν κλείσει για εμπορικές πτήσεις για λόγους ασφαλείας και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τα δρομολόγια από και προς τη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) καθώς και η Ελβετία, η Αλβανία, ο Καναδάς, η Ισλανδία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απαγορεύσει την είσοδο ρωσικών αεροσκαφών στο έδαφος τους και ως απάντηση η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Ρωσίας απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από αυτές τις χώρες να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες επηρεάστηκαν από τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας

airBaltic

Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic, ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς τη Ρωσία μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Austrian Airlines

Η Austrian Airlines ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την Ουκρανία έως τις 26 Μαρτίου. Οι πτήσεις προς το Κίεβο και την Οδησσό είχαν ανασταλεί από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου – και αυτό επεκτάθηκε στη δυτική πόλη Λβίβ.

British Airways

Στην βρετανικές αεροπορικές εταιρείες απαγορεύτηκε να προσγειώνεται στα αεροδρόμια της Ρωσίας και να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της χώρας ως απάντηση στην απαγόρευση της προσγείωσης της Aeroflot στη Βρετανία από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η British Airways ανέστειλε τις πτήσεις της προς τη Μόσχα και προειδοποίησε ότι ορισμένες πτήσεις προς την Ασία μπορεί να χρειαστεί να επαναδρομολογηθούν με μεγαλύτερο χρόνο ταξιδιού.

flydubai

Όλες οι πτήσεις από τη flydubai μεταξύ Ντουμπάι και Κρασνοντάρ και Ροστόφ-ον-Ντον στη Ρωσία έχουν ανασταλεί τουλάχιστον έως την 1η Απριλίου.

Jet2

Η αεροπορική εταιρεία Jet2 έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις προς την Πολωνία και ακυρώνει τις πτήσεις προς την Κρακοβία από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Μαΐου.

KLM

Η KLM ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς τη Ρωσία. Η κύρια αεροπορική εταιρεία της Ολλανδίας σταμάτησε επίσης να πετάει πάνω από το ρωσικό έδαφος καθ οδόν προς άλλους προορισμούς.

LOT Polish Airlines

Σε συνεπεία του κλεισίματος του ουκρανικού εναέριου χώρου, όλες οι πτήσεις της LOT Polish Airlines προς την Ουκρανία ακυρώθηκαν μέχρι νεωτέρας.
Οι πτήσεις προς το Κισινάου επίσης ανεστάλησαν μετά το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Μολδαβίας.

Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa δεν χρησιμοποιεί τον ρωσικό εναέριο χώρο και οι πτήσεις προς τη Ρωσία έχουν ανασταλεί.
Οι πτήσεις προς προορισμούς της Ασίας-Ειρηνικού συνεχίζονται και η αεροπορική εταιρεία προσαρμόζει τα δρομολόγια προκειμένου να αποφύγει τον ρωσικό εναέριο χώρο όπου χρειάζεται.
Οποιεσδήποτε άλλες πτήσεις από την αεροπορική εταιρεία δεν διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Pegasus Airlines

Όλες οι πτήσεις της Pegasus Airlines προς την Ουκρανία και το Κρασνοντάρ της Ρωσίας ακυρώθηκαν μεταξύ 24 και 26 Φεβρουαρίου, αλλά οι πτήσεις προς το Κρασνοντάρ έχουν πλέον επανέλθει.

Ryanair

Όλες οι πτήσεις της Ryanair προς την Ουκρανία και τη Ρωσία έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.

Swiss International Airlines (SWISS)

Η SWISS ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς τη Ρωσία μέχρι νεωτέρας και οι πτήσεις προς την Ουκρανία αναστέλλονται έως τις 30 Απριλίου.

Wizz Air

Η Wizz Air έχει επίσης αναστείλει τις πτήσεις από όλους τους προορισμούς στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Virgin Atlantic

Η απαγόρευση της Ρωσίας στις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες επηρεάζει επίσης τις πτήσεις προς άλλους προορισμούς.
Η Virgin Atlantic αναφέρει ότι οι διαδρομές της έχουν προσαρμοστεί μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, του Πακιστάν και της Ινδίας.
Οι επιβάτες θα πρέπει να αναμένουν ότι ο χρόνος πτήσης σε αυτά τα δρομολόγια θα παραταθεί από 15 λεπτά έως μία ώρα.