H Lufthansa έχει παρατείνει τις αναστολές πτήσεων προς τη Βηρυτό και την Τεχεράνη έως τις αρχές του 2025.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας, μαζί με τις θυγατρικές της αεροπορικές εταιρείες SWISS, Austrian Airlines και Brussels Airlines, δεν θα εκτελούν πτήσεις προς την Τεχεράνη έως τις 31 Ιανουαρίου 2025 και προς τη Βηρυτό έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Η SWISS ανακοίνωσε επιπλέον ότι οι πτήσεις της στη Βηρυτό θα ακυρωθούν έως τις 18 Ιανουαρίου 2025, προκειμένου να διασφαλιστεί η βεβαιότητα σχεδιασμού για τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν έχουν λάβει παρόμοια μέτρα, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της προς τη Βηρυτό έως τις 6 Νοεμβρίου και προς το Τελ Αβίβ έως τις 5 Νοεμβρίου.

Η British Airways και η Iberia Express διέκοψαν τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, ενώ η Vueling ακύρωσε επ’ αόριστον τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ και το Αμμάν.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους του Ομίλου Lufthansa, Eurowings, παρέτεινε επίσης την αναστολή των πτήσεων από το Τελ Αβίβ έως τις 30 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τις ασταθείς συνθήκες στην περιοχή.

Αρκετοί άλλοι αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των Air France, KLM και Qatar Airways, είτε έχουν αναστείλει τις υπηρεσίες τους είτε έχουν εφαρμόσει λειτουργικές αλλαγές, ιδιαίτερα στο Ισραήλ και τον Λίβανο. Με περισσότερες αεροπορικές εταιρείες που είναι πιθανό να ακολουθήσουν, η ευρύτερη Μέση Ανατολή συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντική διακοπή στα αεροπορικά ταξίδια