Τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια που έχουν το καλύτερο WiFi αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά του ο ιστότοπος Electronics Hub.

Όταν πρόκειται για σύνδεση στα 30.000 πόδια, η Alaska Airlines κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των Η.Π.Α. αεροπορικές εταιρείες, αλλά ο αερομεταφορέας με έδρα το Σιάτλ στην πραγματικότητα σημείωσε μόνο 2,41 στα 5, σύμφωνα με μια μελέτη από τον ιστότοπο Electronics Hub. (Το 2022, η αεροπορική εταιρεία εισήγαγε μια ενιαία τιμή για το Διαδίκτυό της, η οποία κοστίζει 8 δολάρια για ολόκληρη την πτήση.)

Ακολούθησαν οι JetBlue και Delta Air Lines, οι οποίες μπήκαν στο Νο. 2 και Αρ. 3 στη λίστα, με το καθένα να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi εν πτήσει στις πτήσεις του. Η Southwest Airlines, η οποία πλέον χρεώνει ανά πτήση αντί ανά ημέρα για την υπηρεσία, ήρθε στην τέταρτη θέση.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Spirit Airlines κατέλαβε την τελευταία θέση στη λίστα για τις Η.Π.Α. αεροπορικές εταιρείες, σημειώνοντας μόνο 1,11 στα 5.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης κατατάσσεται το καλύτερο μεταξύ των αεροδρομίων της Βόρειας Αμερικής, με βαθμολογία 4 στα 5 για συνδεσιμότητα. Ακολούθησαν τόσο το Πόρτλαντ όσο και το Βανκούβερ στον Καναδά.

Αλλά ο ταχύτερος στη χώρα είναι στην πραγματικότητα ο τερματικός σταθμός 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χόλιγουντ του Fort Lauderdale, σύμφωνα με τη μελέτη, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για ταχύτητα 157,6 Mbps.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο Daniel K. Inouye της Χονολουλού, το οποίο κατατάσσεται στη χειρότερη θέση στις Η.Π.Α. με βαθμολογία μόνο 1,94 στα 5.

Παγκοσμίως, η αεροπορική εταιρεία με το καλύτερο Wi-Fi είναι η Garuda Indonesia, η οποία σημείωσε 4,12 στα 5.