Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και αυτόν τον μήνα. Πολλοί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται που ο υπερβολικά υψηλός πληθωρισμός δεν συνδυάστηκε με αυξήσεις σε μισθούς. Αρκετές κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τα ταξίδια.

Γαλλία: Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία

Στην Γαλλία, συνεχίζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις, κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Από σήμερα 13 Απριλίου, απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.
Προβλήματα θα δημιουργηθούν στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, από ή μέσω Γαλλίας.

Ήδη, αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair και η easyjet ακύρωσαν πτήσεις, ενώ κάνουν λόγο για προβλήματα στις αερομεταφορές έως την 1η Μαίου.

Η Ryanair αποκάλυψε ότι περισσότερες από 627.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σε διάστημα τριών μηνών, λόγω των απεργιών στην Γαλλία.

Ισπανία: Απεργίες σε 17 ισπανικά αεροδρόμια

Ενώ στην Γαλλία ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις στην Ισπανία σήμερα 13 Απριλίου είναι η τελευταία μέρα απεργιών που επηρεάζουν τα 17 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας.

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως σήμερα οι εργαζόμενοι στις επίγειες υπηρεσίες στην εταιρεία διακίνησης φορτίου Swissport Handling πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη.
Μέχρι τώρα, οι απεργίες δεν έχουν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Ιταλία: Απεργίες τρένων

Το προσωπικό της Trenitalia, του κύριου φορέα εκμετάλλευσης τρένων στην Ιταλία, θα συμμετάσχει σε μια πανεθνική οκτάωρη απεργία στις 14 Απριλίου από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων θα παρέχει ελάχιστες υπηρεσίες μεταφοράς κατά τη διάρκεια της απεργίας. Η κινητοποίηση έγινε από τα ιταλικά συνδικάτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μη ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας στην Trenitalia και συνεργαζόμενες εταιρείες.

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Μιλάνο

Το προσωπικό του ΑΤΜ της εταιρείας δημόσιων συγκοινωνιών στο Μιλάνο θα απεργήσει ξανά στις 19 Απριλίου από τις 8.45 π.μ. έως τις 12.45 μ.μ.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το εάν το ATM θα παρέχει ένα ελάχιστο επίπεδο βασικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.