Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι εργαζόμενοι απεργούν και αυτό τον μήνα σε όλη την Ευρώπη διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας.
Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τα ταξίδια, προκαλώντας χάος με καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε πτήσεις και δρομολόγια σε τρένα.

Το προσωπικό καμπίνας της ιταλικής Air Dolomiti (θυγατρική της Lufthansa) που εκτελεί πτήσεις από/προς τη Γερμανία σε 13 διαφορετικούς ιταλικούς προορισμούς, θα λάβει μέρος σε 24ωρη εθνική απεργία στην Ιταλία στις 19 Μαΐου.

Επίσης, τα πληρώματα καμπίνας της Volotea στην Ιταλία θα κάνουν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00 την ίδια ημέρα.

Το προσωπικό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο απεργεί ξανά από την Πέμπτη 25 Μαΐου έως έως το Σάββατο 27 Μαΐου απαιτώντας καλύτερες αμοιβές. Η κινητοποίηση επηρεάζει σχεδόν αποκλειστικά τον τερματικό σταθμό 5 και η British Airways είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί από αυτόν τον τερματικό σταθμό.

Ιταλία: Απεργίες στις συγκοινωνίες τον Μάιο

H 24ωρη γενική απεργία στις 26 Μαΐου στην Ιταλία, η θα επηρεάσει τα δρομολόγια των λεωφορείων και του τραμ καθώς και τις γραμμές του μετρό, με σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι τοπικές και διαπεριφερειακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες θα επηρεαστούν επίσης από την απεργία.
Η απεργία προκηρύχθηκε από το ιταλικό συνδικάτο USB (Unione Sindacati di Base) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επισφαλείς συμβάσεις εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς.

Σουηδία: Απεργία στους σιδηροδρόμους

Περίπου 1.200 μέλη του σωματείου Seko της Σουηδίας απεργούν αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής εταιρείας τρένων SJ, της MTR που συντονίζει το μετρό στη Στοκχόλμη και των σιδηροδρομικών εταιρειών που εκτελούν ορισμένες διεθνείς υπηρεσίες.
Η απεργία στις 11 Μαΐου θα επηρεάσει τους οδηγούς που σταθμεύουν στο Malmö και στο Älvsjö, νότια της Στοκχόλμης.

Μια άλλη απεργία τη Δευτέρα 15 Μαΐου θα επηρεάσει τους μηχανοδηγούς στη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ καθώς και αυτούς που βρίσκονται στην κόκκινη γραμμή του Μετρό της Στοκχόλμης.