Ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 40 ετών, το υψηλό κόστος χρηματοδότησης επί δεκαετίες και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι ύφεσης διαψεύδουν τις ελπίδες των Αμερικανών για την πρώτη κανονική περίοδο διακοπών σε δύο χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Bankrate οι νεότεροι Αμερικανοί μπορεί να βιώσουν το μεγαλύτερο άγχος.

Σχεδόν 1 στους 4 αγοραστές της γενιάς Z και των millennial ταξιδιωτών (ή το 24%, ηλικίες 18-41) αναμένουν ότι θα πιεστούν να ξοδέψουν περισσότερα από όσα νιώθουν άνετα αυτή τη σεζόν. Η εν λόγω αναλογία είναι δύο φορές υψηλότερη από τους Gen X και baby boomer ομολόγους (ή 12%, ηλικίες 42-76).

Εν τω μεταξύ, σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των νεότερων αγοραστών διακοπών (σε ποσοστό 30% μαζί) λέει ότι η επερχόμενη σεζόν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους έναντι 25% τόσο για τη Gen X όσο και για τους baby boomers. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι είναι πιο πιθανό από εκείνες τις παλαιότερες γενιές (38% έναντι 32%) να βάλουν στην άκρη χρήματα εκ των προτέρων.

Η οικονομική πίεση θα μπορούσε να επιβαρύνει την ψυχική υγεία των νεότερων Αμερικανών. Τα χρήματα είναι πιο πιθανό να τους προκαλούν αισθήματα άγχους, κατάθλιψης ή ανησυχητικές σκέψεις από οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής υγείας, των σχέσεων και της καριέρας τους, σύμφωνα με μια ξεχωριστή δημοσκόπηση της Bankrate του Μαΐου.

Ταυτόχρονα, τόσο 1 στους 5 Gen Zers όσο και millennials (συνολικά 20%) λένε ότι η απλή αγορά ταξιδίων προκαλεί αρνητικά συναισθήματα για τα χρήματα, σε σύγκριση με το 11% μαζί για το Gen X και τους boomers.