Η Air New Zealand ανακοίνωσε κέρδη για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους, ύψους 323 εκατ. δολ. σε σύγκριση με 349 εκατ. δολ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 232 εκατομμύρια δολάρια. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το αποτέλεσμα οδήγησε σε αύξηση εσόδων κατά 5,6%, με «ισχυρή» ζήτηση σε όλες τις αγορές και ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη του δικτύου κοντινών αποστάσεων.

Ο πρόεδρος Tony Carter δήλωσε: “Αυτή η απόδοση προήλθε από την ισχυρή ζήτηση επιβατών και την αύξηση των εσόδων, αντανακλώντας την ισχυρή θέση της αεροπορικής εταιρείας στη Νέα Ζηλανδία και σε όλο το δίκτυο Pacific Rim”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Christopher Luxon πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόδοση του δικτύου μας αυτή την περίοδο.

“Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να δείχνει δύναμη που κατευθύνεται από την οικονομία της Νέας Ζηλανδίας καθώς και τον εισερχόμενο τουρισμό.

Τέλος, οι συνεργασίες μας συνεχίζουν να δίνουν αξία στο διεθνές μας δίκτυο μακρινών αποστάσεων και έχουν αποτελέσει βασικό παράγοντα στις ικανότητές μας να ανταγωνιστούμε αποτελεσματικά και τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες. “