Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι οικογενειακές διακοπές έχουν πραγματικά μια αναζωπύρωση μετά την πανδημία.
Σύμφωνα με έρευνα της Holidu περισσότεροι 3 στους 5 θα κάνουν διακοπές φέτος με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από τους φυσιολάτρες Baby Boomers, τους Gen X με τις πολιτιστικές ανησυχίες, τους foodie Millenials μέχρι τους Gen Z, είναι δύσκολο να βρεθεί ένα ταξίδι που θα απολαύσουν όλες οι γενιές.

Ωστόσο η μηχανή αναζήτησης ταξιδιών Holidu ανέλυσε πόλεις σε όλο τον κόσμο με βάση μια σειρά σημαντικών παραγόντων που ικανοποιούν ταξιδιώτες κάθε ηλικιακής ομάδας. Και αποκαλύπτει ποιοι προορισμοί είναι οι καλύτεροι για ένα ταξίδι πολλών γενεών.

«Κάτι που έχασαν πολλοί άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο ποιοτικός οικογενειακός χρόνος, υπογραμμίζει η Anja Benson, Global PR & SEO Manager της Holidu.

Επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα έχει αυξηθεί στη δημοτικότητα των διακοπών πολλών γενεών.

Αλλά με τις πολλές γενιές ταξιδιωτών, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας προορισμός που να ταιριάζει σε όλους.

Γι’ αυτό σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ποιες πόλεις είναι οι καλύτερες για αυτού του είδους τα ταξίδια, αναλύοντας παράγοντες που εκτιμούν διαφορετικές γενιές, από εστιατόρια με οδηγό Michelin έως προβολές hashtag TikTok.»

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για ταξίδια πολλών γενεών

  • Μαδρίτη, Ισπανία
  • Τόκιο, Ιαπωνία
  • Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  • Βαρκελώνη, Ισπανία
  • Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
  • Βερολίνο, Γερμανία
  • Παρίσι, Γαλλία
  • Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Άμστερνταμ, Ολλανδία
  • Σικάγο, ΗΠΑ

Μαδρίτη

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για την πόλη που είναι η καλύτερη για ταξίδια πολλών γενεών είναι η Μαδρίτη.

Η ισπανική πρωτεύουσα σημείωσε καλή βαθμολογία για πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως το να φιλοξενεί 125 εστιατόρια με οδηγό Michelin, να προσφέρει δύο από τα «100 καλύτερα εθνικά πιάτα σε όλο τον κόσμο» (Gambas Al Ajillo και Paella de Mariscos) και να είναι πολύ φιλική προς την οικογένεια, σκοράροντας ένα εντυπωσιακό 4 στα 5 για αυτό.

Τόκιο

Το Τόκιο προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικά τοπία, όπως αστικό τοπίο, αμμώδεις παραλίες, σκεπασμένα δάση και βουνά που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες.
Προσφέρει κάτι για όλους και επίσης δεν απέχει καθόλου από την ψηλότερη κορυφή της Ιαπωνίας, το όρος Φούτζι, για όσους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Νέα Υόρκη

Η αμερικανική πόλη φιλοξενεί τα περισσότερα εστιατόρια με οδηγούς Michelin στον κόσμο, με εκπληκτικά 512 για να διαλέξετε.

Αλλά αν το καλό φαγητό δεν σας αρέσει, η Νέα Υόρκη προσφέρει πολλά άλλα πράγματα για να δείτε και να κάνετε, συμπεριλαμβανομένων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.