Η πανδημία COVID-19 έχει καταστρέψει τον ταξιδιωτικό κλάδο, αλλά ίσως κανένας τομέας δεν έχει πληγεί περισσότερο από τη βιομηχανία κρουαζιέρας.

Οι γραμμές κρουαζιέρας ανά τον κόσμο συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με εμπειρογνώμονες υγείας και αξιωματούχους. Για την καλύτερη και ασφαλέστερη πορεία τους μέχρι να βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο.

Σύμφωνα με την telegraph, μόνο δύο πράγματα φαίνονται σίγουρα. Ότι η κρουαζιέρα θα επιστρέψει και ότι θα είναι πολύ διαφορετική από πριν.

Οι μεγάλες αλλαγές στην κρουαζιέρα

Περιορισμένη χωρητικότητα

Τα κρουαζιερόπλοια επιστρέφουν με περιορισμένη χωρητικότητα για να επιτρέψουν τη φυσική απόσταση στο πλοίο.

Βελτιωμένος έλεγχος υγείας, δοκιμές

Οι έλεγχοι θερμοκρασίας θα γίνουν υποχρεωτικοί πριν την επιβίβαση για επιβάτες και πλήρωμα.

Μάσκα

Η μάσκα θα είναι πανταχού παρούσα σε δημόσιους χώρους του κρουαζιερόπλοιου. Και όπου η φυσική απόσταση δεν είναι εφικτή.

Πρωτόκολλα φυσικής απόστασης

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα πρέπει να υπακούν σε πολλούς δείκτες των πρωτοκόλλων κοινωνικής απόστασης. Συμπεριλαμβανομένων δεικτών δαπέδου, διαχωρισμένων θέσεων σε εστιατόρια και άλλων περιοχών. Καθώς και διαχωριστικά με πλεξιγκλάς όπου χρειάζεται.

Σταδιακή επιβίβαση, αποβίβαση

Οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν πρέπει να εκπλαγούν βλέποντας τις κλιμακωτές διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης. Έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τον αριθμό των ταξιδιωτών σε σημεία πριν και μετά το ταξίδι.

Ένας νέος τρόπος για μπουφέ

Είναι πιθανό ότι μερικές γραμμές κρουαζιέρας απλά θα καταργήσουν τον μπουφέ εντελώς.

Ωστόσο, άλλες ενδέχεται να…”αναστήσουν” την αγαπημένη ιδέα φαγητού, διασφαλίζοντας παράλληλα μια πιο υγιεινή προσέγγιση. Απαιτώντας από το προσωπικό να εξυπηρετεί τους επισκέπτες, εξοπλισμό ΜΑΠ.

Πλύσιμο χεριών και σταθμοί Απολύμανσης

Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ταξιδιώτες για την καταπολέμηση του COVID-19.
Οι γραμμές κρουαζιέρας θα εγκαταστήσουν περισσότερους σταθμούς πλυσίματος χεριών και συσκευές απολύμανσης χεριών σε όλα τα πλοία τους.

Μειωμένες εκδρομές στην ακτή

Οι γραμμές κρουαζιέρας θα περιορίσουν το τι μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες τους σε διάφορα λιμάνια κρουαζιέρας.
Αυτό σημαίνει ότι οι εκδρομές στην ξηρά είναι πιθανό να μειωθούν σημαντικά όταν επιστρέψει αρχικά η κρουαζιέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιβάτες μπορεί απλώς να υποχρεωθούν να φορούν μάσκες και να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις προκειμένου να συμμετέχουν με ασφάλεια σε εκδρομές στην ξηρά ή άλλες δραστηριότητες.

Ψηφιακή ενημέρωση

Ακόμα και οι ασκήσεις συγκέντρωσης στα κρουαζιερόπλοια θα είναι παρελθόν.
Η Royal Caribbean έχει εισάγει ήδη μια ψηφιακή έκδοση με σχετικές συμβουλές και πληροφορίες ασφάλειας, αποφεύγοντας τις τυπικά μαζικές συγκεντρώσεις στο πλοίο.