Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα δύο χρόνια lockdown και περιορισμούς στα ταξίδια έχουν οδηγήσει τους τουρίστες σε μεγαλύτερη επιθυμία για περιπέτεια και για περισσότερες επιλογές πληρωμών.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα σε μια νέα αναφορά από το WeTravel. Συγκρίνοντας τις νέες απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές κάνουν κράτηση και πληρώνουν για ταξίδια με δεδομένα από το 2019, η έκθεση αποκαλύπτει πόσο έχουν αλλάξει οι προσδοκίες των ταξιδιωτών από την πανδημία.

Οι ταξιδιώτες αναμένουν τώρα μεγαλύτερη εξατομίκευση, προσαρμογή και αυτοματοποίηση, πράγματα είναι συνηθισμένα για αγορές από άλλους κλάδους, αλλά άργησαν να εφαρμοστούν στον ταξιδιωτικό τομέα.

Οι ταξιδιώτες αλλάζουν

Ο μέσος όρος ηλικίας των ταξιδιωτών που έκαναν κράτηση και πλήρωσαν για μια περιοδεία αυξάνεται, μέχρι τα 35 περίπου τώρα από 30 πριν από την πανδημία. Και οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερα από τα δύο τρίτα των κρατήσεων εκδρομών και πολυήμερων ταξιδιών, μια αύξηση από σχεδόν 60% το 2019.

Διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες

Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν αυξημένη ζήτηση για εκδρομές αντί για πακέτο all-inclusive. Και καθώς οι φόβοι για ακυρώσεις που σχετίζονται με την υγεία ή τον καιρό αυξάνονται, οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση πιο κοντά στην αναχώρηση.

Μετατόπιση κόστους και πληρωμών

Σχεδόν το 90% των φορέων ανέφερε αυξήσεις στις τιμές των ταξιδιών κατά τουλάχιστον 10%. Οι ταξιδιώτες ανταποκρίνονται αναζητώντας περισσότερες πληρωμές με δόσεις.