Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα ταξίδια πολλών γενεών είναι δημοφιλή εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται ότι αυτό το στυλ αποδράσεων για οικογένειες επεκτείνεται με διάφορους τρόπους.

Οπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της Beaches Resorts που διεξήχθη από το Censuswide, τώρα υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία για διακοπές με «τρεις ή περισσότερες» γενιές μαζί. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη εξέλιξη.

 

«Σχεδόν οι μισοί επαναπροσδιορίζουν τις προτιμήσεις τους για τις διακοπές με την οικογένεια. Πλέον δίνουν προτεραιότητα σε αποδράσεις που περιλαμβάνουν πολλές γενιές», επισημαίνεται στην έρευνα.

  • Το 49% των γονέων ανταλλάσσει τις μεμονωμένες αποδράσεις με οικογενειακά ταξίδια πολλών γενεών.
  • Το 50% προτιμά διακοπές πολλών γενεών παρά μόνο με τα παιδιά του.
  • Το 76% εκτιμά πως τα ταξίδια είναι ο απόλυτος τρόπος για να δημιουργήσει αναμνήσεις ως οικογένεια.
  • Το 57% θέλει να ξεκινήσει νέες οικογενειακές παραδόσεις που επικεντρώνονται στις διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά.
  • Το 69% των γονέων συμφωνεί ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες των παιδιών τους πρέπει να κάνουν περισσότερες οικογενειακές διακοπές.

Η νοσταλγία, και η νοοτροπία που εστιάζει στην οικογένεια διαμορφώνει το συναίσθημα των διακοπών σε όλες τις γενιές. Το 60% των γονέων λέει ότι οι βασικές αναμνήσεις των παιδικών τους διακοπών περιλαμβάνουν τους παππούδες τους.

Σύγχρονη οικογένεια

Το 58% των γονέων Millennials λέει ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι πολύ πιο δραστήριοι σήμερα από τους δικούς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι παππούδες και οι γιαγιάδες κάνουν τους καλύτερους ταξιδιωτικούς φίλους. To 61% συμφώνησe ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες ήταν πιο δραστήριοι από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με το 62% να αναφέρει ότι ήταν πιο περιπετειώδεις από το αναμενόμενο.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό των διακοπών, οι γονείς χρησιμοποιούν αυτή την επιθυμία για περιπέτεια, με το 63% να λέει ότι οι διακοπές είναι πιο καλύτερες όταν η γιαγιά συμμετέχει στον σχεδιασμό.

Παππούδες και οι γιαγιάδες είναι το απόλυτο hack για διακοπές

  • Το 72% των γονέων είπε ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι εξαιρετικά σημαντικοί στις διακοπές, με το 59% να συμφωνεί στο ότι όταν τους έχουν μαζί στο ταξίδι μειώνεται το άγχος.
  • Σε διακοπές πολλών γενεών, το 46% των γονέων έχει κάνει κράτηση σε δεύτερο δωμάτιο για να μείνουν τα παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.