Σύνταξη: tourismtoday.gr

Συνέχεια της «ισχυρής δυναμικής» στα επαγγελματικά ταξίδια προβλέπει κατά τη διάρκεια του 2022 η American Express Global Business Travel (Amex GBT), καθώς οι συναλλαγές έχουν αυξηθεί σε λίγο πάνω από το 60% των επιπέδων πριν από την Covid.

Η εταιρεία διαχείρισης ταξιδιών (TMC) είπε ότι ο όγκος των κρατήσεων έφτασε το 61% των επιπέδων του 2019 για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου.
Πρόκειται για βελτίωση κατά 33 ποσοστιαίες μονάδες από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν οι κρατήσεις μειώθηκαν λόγω της παραλλαγής Omicron.

Η συνολική αξία συναλλαγής (TTV) της Amex GBT ανέκαμψε επίσης στο 59% των επιπέδων πριν από την Covid έως τις αρχές Απριλίου.

«Η ταξιδιωτική ανάκαμψη δημιουργεί ισχυρή δυναμική, δήλωσε ο Paul Abbott Διευθύνων Σύμβουλος της Amex GBT.
Οι συναλλαγές έχουν αυξηθεί κατά 200% από τα μέσα Ιανουαρίου».

Ο Drew Crawley επικεφαλής εμπορικός διευθυντής στην Amex GBT πιστεύει ότι «οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θέλουν να ταξιδεύουν.
Το κύριο εμπόδιο στα επαγγελματικά ταξίδια είναι τα κλειστά σύνορα ή οι περιορισμοί που είναι πολύ αυστηροί».

Επίσης εκτιμά ότι οι εσωτερικές συναντήσεις θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία λόγω της περισσότερης υβριδικής εργασίας μετά την πανδημία.
Όπως επισημαίνει «οι TMC θα πρέπει επίσης να επωφεληθεί από τους μεγαλύτερους πελάτες που ανοίγουν ξανά περισσότερα γραφεία το δεύτερο τρίμηνο του 2022 καθώς χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί Covid».

Πότε θα ανακάμψουν τα επαγγελματικά ταξίδια

Ο Paul Abbott, τόνισε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι ένας «σύνθετος και ανθεκτικός τομέας» που ιστορικά είχε αναπτυχθεί στα επίπεδα ή πάνω από τα επίπεδα του ΑΕΠ, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,4% από το 2000 έως το 2019.

Η τρέχουσα άποψη των εμπλεκομένων φορέων για την ανάκαμψη του κλάδου -με απόδοση 90% έως 100% στις πωλήσεις του 2019- είναι μέχρι το τέλος του 2023.

Στην Amex GBT εκτιμάμε πώς η βιομηχανία θα ανακάμπτει κατά 70% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους για να επιστρέψει στα προ του Covid κέρδη.