Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη θα είναι σε άνοδο παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε η Airbus.
Ο Guillaume Faury Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει τις ανοδικές τάσεις των ταξιδιών στην ΕΕ.

Ο επικεφαλής της Airbus επισημαίνει ότι το μπλοκ των 27 κρατών θα γίνει μάρτυρας αύξησης των ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι. Προβλέπει ότι η σύγκρουση στο ανατολικό τμήμα της ηπείρου δεν θα επηρεάσει τις εσωτερικές ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως υπογράμμισε «θα έτεινα να πω ναι, είναι πολύ πιθανό η πλειονότητα των ταξιδιών στον κόσμο να ανακάμψει όπως περιμένουμε μέχρι το τέλος της πανδημίας».
Και επεσήμανε ότι τα ταξίδια στην Ανατολική Ευρώπη ενδέχεται να υποστούν πίεση στο τους επόμενους μήνες.

Το 2022 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για την ανάκαμψη των ταξιδιών

Όπως υπογραμμίζει ο Guillaume Faury, οι περισσότεροι εκπρόσωποι του κλάδου πιστεύουν ότι η ΕΕ θα γνωρίσει ώθηση στην ταξιδιωτική δραστηριότητα.
Και το 2022 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για την ανάκαμψη των ταξιδιών, ειδικά σε σύγκριση με τα στατιστικά του 2020, όταν ο κλάδος επλήγη περισσότερο από την πανδημία COVID-19.

Η πλειονότητα της ευρωπαϊκής εναέριας κυκλοφορίας καθοδηγείται από τη Δυτική Ευρώπη, η οποία παραμένει ανεπηρέαστη από τον πόλεμο εκτός εάν η Ρωσία επιτεθεί σε κάποιο από τα εδάφη του ΝΑΤΟ.

Κυρώσεις και σχέδια αύξησης της παραγωγής αεροσκαφών

Επιπλέον, η Airbus και ο ανταγωνιστής της η Boeing, εξέτασαν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι κυρώσεις στα σχέδια τους για αύξηση της παραγωγής αεροσκαφών φέτος.

Μέχρι στιγμής οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν έχουν επηρεάσει την ικανότητα της χώρας να εξάγει αλουμίνιο, χάλυβα ή τιτάνιο, που είναι απαραίτητα για την παραγωγή αεροπλάνων.

«Η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι εγγυημένη ανεξάρτητα από την προμήθεια που θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Guillaume Faury, επισημαίνοντας ότι η Airbus έχει μικρή έκθεση στην πίεση της εφοδιαστικής αλυσίδας που μπορεί να συμβεί στην Ανατολική Ευρώπη.

Η διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας θα είναι κρίσιμη για την Airbus, καθώς αυξάνει την παραγωγή της φέτος στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω της μεγάλης ζήτησης για Α320 και Α220.
Και τα δύο αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών, κατασκευάζονται στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus αναμένει ότι τα ποσοστά παραγωγής και για τους δύο τύπους αεροπλάνων θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 20%, τα επόμενα τρία χρόνια.

Η εταιρεία επενδύει επίσης στην ανάπτυξη αεροσκαφών με υδρογόνο για να μειώσει τις εκπομπές αερίων και να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση ταξιδιού.

Πρόσφατα, η Airbus ανακοίνωσε σχέδια συνεργασίας με την CFM International, το κοινό έργο που ανήκει στην GE και τη Safran, σε αεροπλάνα που κινούνται με υδρογόνο.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Guillaume Faury είπε ότι η εταιρεία μπορεί να τεθεί σε λειτουργία την πρώτη της επιλογή υδρογόνου μέχρι το 2035.