Σύνταξη: tourismtoday.gr

Θετικές είναι οι προοπτικές για την αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ. Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα από το Expedia Group και την Airlines Reporting Corporation (ARC).

Οι Αμερικανοί επιλέγουν τα εσωτερικά ταξίδια βραχυπρόθεσμα, ενώ εξετάζουν στον ορίζοντα ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα δεδομένα, είναι από μοναδικά στατιστικά στοιχεία τόσο από τα δεδομένα αναζήτησης αεροπορικών ταξιδιών του Ομίλου Expedia όσο και από τα παγκόσμια δεδομένα πωλήσεων αεροπορικών εταιρειών του ARC.
Και δίνουν βασικές πληροφορίες για τα σχέδια των ταξιδιωτών για τις διακοπές και όχι μόνο. Δείχνουν κορυφαίους προορισμούς αναζήτησης, όγκο αναζήτησης, χρονικά πλαίσια αναζήτησης και τάσεις τιμών εισιτηρίων.

Οι τιμές εξακολουθούν να μειώνονται

Καθώς η βιομηχανία συνεχίζει τη σταθερή της ανάκαμψη, τα δεδομένα δείχνουν μια μεγάλη ευκαιρία για τους ταξιδιώτες να πάρουν μια συμφωνία. Και σε πολλές περιπτώσεις, για καλύτερες θέσεις.

Οι τιμές των αμερικανικών εισιτηρίων για οικονομικές και premium είναι ακόμα χαμηλότερες τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των τάσεων ταξιδιού του καλοκαιριού/φθινοπώρου 2021 ARC:

  • Το μέσο κόστος για πτήσεις μετ ‘επιστροφής εντός των ΗΠΑ το 2021 είναι 371 δολάρια χαμηλότερο από τον μέσο όρο της προ-πανδημίας των 459 δολάρια (2018) και 467 δολάρια (2019).
  • Το χάσμα μεταξύ των εισιτηρίων premium και οικονομικών έχει μειωθεί. Συνολικά το 2021, τα εισιτήρια premium ήταν 288% πιο ακριβά από τα οικονομικά.
    Το 2020 και το 2019, τα εισιτήρια premium ήταν 365% και 430% πιο ακριβά από τα οικονομικά, αντίστοιχα.

«Η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία δεν ήταν απρόσβλητη από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας στα ταξίδια, δήλωσε η Julie Kyse, αντιπρόεδρος της Global Air Partnerships με τον όμιλο Expedia.

Αλλά λόγω της ανθεκτικότητας της, της επένδυσης των αεροπορικών εταιρειών σε πρωτόκολλα ασφαλείας και της ευρείας διαθεσιμότητας εμβολίων, φαίνεται ότι η ανάκαμψη θα είναι γρήγορη, με βάση τα πρόσφατα δεδομένα.

Αυτό είναι καλό για τους αερομεταφορείς. Αλλά και για όσους δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο οικοσύστημα. Ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορταστικών διακοπών.»

Λονδίνο, Ρώμη και Παρίσι επιλέγουν για ταξίδια στο εξωτερικό το 2022 οι Αμερικανοί

Τα δεδομένα αναζήτησης του Expedia Group δείχνουν ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν εσωτερικά ταξίδια για το εγγύς μέλλον. Αλλά πλέον αισθάνονται πιο έτοιμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2022.

Εξετάζοντας το 2022 (αναζητήσεις με παράθυρο 180 ημερών ή περισσότερο από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους), το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι βρίσκονται στους 10 κορυφαίους προορισμούς.

Έχουν τις περισσότερες αναζητήσεις υποδηλώνοντας ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για μακρινά ταξίδια ξανά την επόμενη χρονιά.