Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η εμπιστοσύνη για τη βιομηχανία εισερχόμενου τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την Covid, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το UKinbound.

Ωστόσο το υψηλό ενεργειακό κόστος για τα αξιοθέατα, τα ζητήματα χωρητικότητας από πλευράς προσφοράς για τους tour operators και οι δυσκολίες με το προσωπικό σε ολόκληρο τον κλάδο είναι πιθανό να εμποδίσουν την ισχυρή ανάπτυξη και ανάκαμψη το 2023.

  • Οι αναμενόμενες ή επιβεβαιωμένες κρατήσεις για το 1ο τρίμηνο του 2023 είναι στο ίδιο επίπεδο ή υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις.
  • Σχεδόν τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι αναμένουν τα έσοδα για το 1ο τρίμηνο του 2023 και τα επίπεδα κρατήσεων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 να είναι ίδια ή υψηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία.
  • Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες των ΗΠΑ να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις (44%) να αναφέρουν ότι βλέπουν ανάπτυξη από αυτήν την αγορά.

Η ένωση, η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 300 τουριστικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που εξυπηρετούν διεθνείς τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα (εισερχόμενος τουρισμός), πραγματοποίησε την τελευταία έρευνα μελών του επιχειρηματικού βαρόμετρου.

Οι tour operators αναμένουν ότι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη τους επόμενους 12 μήνες, θα είναι:

  • Ο πληθωρισμός και το κόστος της ενέργειας (76%).
  • Ζητήματα με τη χωρητικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας (61%).
  • Η συνεχιζόμενη πρόσληψη και διατήρηση προσωπικού (50).