Με τα διεθνή ταξίδια να είναι προβληματικά αυτό το καλοκαίρι, οι Βρετανοί αναζητούν νέες μορφές διαμονής καθώς σχεδιάζουν τις διακοπές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί παραθεριστές σχεδιάζουν να μείνουν στις καλοκαιρινές διακοπές τους ακόμα και σε τροχόσπιτο, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Auto Trader.

Η διαμονή στα τροχόσπιτα είναι η δεύτερη επιλογή μετά από τα ξενοδοχεία σε δημοτικότητα, για τους Βρετανούς παραθεριστές. Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έρχονται τρίτα στην λίστα επιλογής.

  • Το 40% θα μείνει σε ξενοδοχείο.
  • Το 33% θέλει να μείνει σε ένα τροχόσπιτο.
  • Το 27% θα επιλέξει ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Η άνοδος της δημοφιλίας των διακοπών με τροχόσπιτο δεν είναι τυχαία στην εποχή του κορωνοϊού

“Η ιδέα εν’ μέσω του Covid-19 να κάνετε διακοπές σε ένα χώρο που σας ανήκει, τον οποίο μπορείτε να καθαρίσετε και που δεν θα έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα άλλοι, είναι σίγουρα καθησυχαστικό”, λέει ο Ρόρι Ριντ από το Auto Trader.

Γιατί επιλέγουν τροχόσπιτο

  • Το 37% είπε ότιι η παραμονή στο τροχόσπιτο θα περιορίσει την εξάπλωση μικροβίων από άτομα εκτός της οικογένειάς τους.
  • Το 34% θέλει να διαχειριστεί καλύτερα την κοινωνική απόσταση, καθώς θα είναι οι μόνοι άνθρωποι που θα μείνουν σε αυτό.

Ποιες ηλικίες το επιλέγουν

Η απότομη αύξηση της ζήτησης για διακοπές σε τροχόσπιτα καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τους Millennials που φέτος αναζητούν να απολαύσουν περιπέτειες, σε πιο απομονωμένο περιβάλλον όπου θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο.

Το 40% των Millennials εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνει σε τροχόσπιτο στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι. Ποσοστό μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα παραθεριστών.

Στα ύψη οι διαφημίσεις σε τροχόσπιτα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Auto Trader, ανέφερε ότι οι διαφημίσεις για τροχόσπιτα αυξήθηκαν κατά 18% την προηγούμενη εβδομάδα και για αυτοκινούμενα αυξήθηκαν 17%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.