Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος τρόπος μεταφοράς και προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες κάθε χρόνο και η ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Όπως σημειώνει ο Neil Abrams, αναλυτής του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων, η βιομηχανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μετασχηματιστικό στάδιο.
Οι εταιρείες κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά για νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Αυξάνουν τα έσοδα προσφέροντας υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων, γίνονται πράσινες για να υποστηρίξουν πελάτες που είναι ευαισθητοποιημένοι στο περιβάλλον και επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους πέρα ​​από τα παραδοσιακά ενοίκια.

Carsharing και ενοικίαση αυτοκινήτου την ώρα

Μια υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτων από σημείο σε σημείο είναι κερδοφόρα για τους προμηθευτές και είναι βολική για τους χρήστες.
Το Car2Go είναι ένα παράδειγμα μιας υπηρεσίας carsharing με ευέλικτες πιστώσεις και τιμές ενοικίασης.
Οι χρήστες πρέπει να κάνουν λήψη μιας εφαρμογής και να επικυρώσουν την άδειά τους εκεί.
Στη συνέχεια μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε διαθέσιμο αυτοκίνητο και αργότερα να το αφήσουν σε οποιοδήποτε νόμιμα εγκεκριμένο σημείο.

Πράσινα οχήματα και οικολογικοί προμηθευτές

Καθώς η περιβαλλοντική συνείδηση ​​έχει κατακτήσει τους καταναλωτές δεν θα μπορούσε αυτό να μην γίνει και στον κλάδο της ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
Οι οικολογικοί προμηθευτές οχημάτων έχουν την ευκαιρία να ξεχωρίζουν και να κερδίζουν αμέσως τους πελάτες-στόχους τους.
Το Green Motion, η ενοικίαση αυτοκινήτου και van van eco, προσφέρει πράσινα αυτοκίνητα προς ενοικίαση.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων με πακέτα εκδρομών και πωλήσεις οχημάτων

Με στόχο την ποικιλομορφία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, οι πάροχοι ενοικίασης αυτοκινήτων επεκτείνουν τη σφαίρα λειτουργίας τους.
Για παράδειγμα, η Hertz συνδυάστηκε με την πλατφόρμα Travel PlacePass για να ενσωματώσει και εμπειρίες προορισμού μαζί με τις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Οταν γίνεται κράτηση για ένα αυτοκίνητο ενοικίασης μέσω της Hertz, οι πελάτες μπορούν επίσης να εγγραφούν και για εκδρομές.
Η Avis από την άλλη πλευρά ασχολείται με τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Αυξάνει την εμπιστοσύνη των αγοραστών στην αγορά ενός οχήματος ενοικίασης αυτοκινήτων. Διαθέτει πιστοποιημένα αυτοκίνητα χαμηλού κόστους και με ανταγωνιστικές τιμές.