Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι διαχειριστές στα επαγγελματικά ταξίδια βλέπουν μια αλλαγή στις διαδικασίες έγκρισης και τη χρήση των εργαλείων online κρατήσεων μετά από μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για επαγγελματικά ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.
Αυτό δείχνουν στοιχεία δημοσκόπησης από το Institute of Travel Management (ITM).

Η δημοσκόπηση από 30 παγκόσμιους παρόχους, αποκάλυψε ότι τα διαδικτυακά εργαλεία κρατήσεων (OBT) έχουν επίσης ενεργοποιηθεί ξανά για τις περισσότερες εσωτερικές κρατήσεις.

Ωστόσο, τα OBT παραμένουν απενεργοποιημένα για κρατήσεις ταξιδιών σε διεθνές επίπεδο. Και η έγκριση από ανώτατα στελέχη εξακολουθεί να ισχύει.

Οι διαχειριστές ταξιδιών ανέφεραν επίσης ότι παρόλο που τα διεθνή ταξίδια αυξάνονται σταθερά, ορισμένοι επαγγελματίες ταξιδιώτες αποτρέπονται από την κράτηση. Κι αυτό από  την πολυπλοκότητα των περιορισμών καραντίνας, τις δοκιμές COVID και τις απαιτήσεις εμβολιασμού. Καθώς και τους κανονισμούς ταξιδιών και μετανάστευσης εντός της ΕΕ.

«Τα εσωτερικά ταξίδια «επιστρέφουν»-αν και όχι σε επίπεδα πριν από τον COVID, λέει ο Σκοτ Ντέιβις Διευθύνων Σύμβουλος του ITM.

Αλλά σίγουρα υπάρχει πολύ περισσότερη κίνηση ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις γύρω από τα διεθνή ταξίδια.

Ιδίως η διαχείριση των προσδοκιών των ταξιδιωτών ότι δεν μπορούν πλέον να μπαίνουν απλά σε ένα αεροπλάνο και ότι τα ταξίδια χρειάζονται προσεκτικό προγραμματισμό πολύ νωρίτερα.

Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά επίπεδα πολυπλοκότητας που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι».