Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τάσεις και προορισμούς στην αγορά κρουαζιέρας αποκαλύπτει έκθεση για τον Οκτώβριο 2021 της CruiseCompete.

Οι καταναλωτές αναζητούν κατά μέσο όρο περισσότερες από 25.000 προσφορές κρουαζιέρας το μήνα μέσω της CruiseCompete. Για τον λόγο αυτό, η τελευταία έκθεση δίνει μια εικόνα του τι επιλέγουν οι επιβάτες κρουαζιέρας στην περίοδο των διακοπών.

Γραμμές κρουαζιέρας

Η Royal Caribbean International συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής σειρά premium κρουαζιέρας.
Ακολουθούμενη από τη Celebrity Cruises, θυγατρική της Royal Caribbean Group.

Η Norwegian Cruise έχει ανοδική πορεία αυτό το φθινόπωρο, ξεπερνώντας την Carnival Cruise Line για τρίτη στην κατηγορία premium.

Στο τμήμα πολυτελείας, η Oceania Cruises συνεχίζει να πρωτοστατεί, ξεπερνώντας τις Crystal Cruises και Cunard Line.

Η American Cruise Lines παραμένει η πιο δημοφιλής γραμμή κρουαζιέρας ποταμού τον Οκτώβριο.
H American Queen Steamboat Company και η AmaWaterways κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Κρουαζιερόπλοια

Τα Royal Caribbean Allure of the Seas και Oasis of the Seas είναι τα δύο πιο δημοφιλή premium κρουαζιερόπλοια αυτή τη στιγμή με βάση τον συνολικό αριθμό αιτημάτων προσφοράς.

Η Royal Caribbean έχει συνολικά επτά πλοία στα κορυφαία 10 αλλά η Celebrity Edge κατάφερε να καταταχθεί στην τρίτη θέση σε δημοτικότητα.

Η κορυφαία γραμμή κρουαζιέρας πολυτελείας Oceania διαθέτει τέσσερα πλοία μεταξύ των 10 κορυφαίων δημοφιλέστερων στην κατηγορία της, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου βαθμού Oceania Vista.

Ωστόσο, είναι και η Crystal Cruises με δύο πλοία στην πρώτη τριάδα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης θέσης του Crystal Symphony και της τρίτης θέσης του Crystal Serenity.

Προορισμοί κρουαζιέρας

Η Νότια Φλόριντα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για να αναχωρήσετε, με το Fort Lauderdale και το Μαϊάμι να είναι τα κορυφαία λιμάνια αναχώρησης για επιβάτες κρουαζιέρας premium πριν από το Port Canaveral.

Το Μαϊάμι κατέχει την πρώτη θέση σε δημοτικότητα μεταξύ των πολυτελών ταξιδιωτών. Ξεπερνώντας το Σαουθάμπτον, την Αγγλία και τη Βαρκελώνη.

Εν τω μεταξύ, το Άμστερνταμ είναι το πιο δημοφιλές λιμάνι αναχώρησης κρουαζιέρας ποταμού από τον Οκτώβριο του 2021. Ακολουθούμενο από τη Νέα Ορλεάνη και τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Όσον αφορά στα πιο δημοφιλή λιμάνια για επίσκεψη, οι επιβάτες premium κρουαζιέρας θέλουν άφθονο ήλιο. Συνήθως επιλέγουν τον ιδιωτικό νησιωτικό προορισμό Cozumel, Nassau και Royal Caribbean Perfect Day στο CocoCay.

Οι ταξιδιώτες σε πολυτελή κρουαζιέρα, ενδιαφέρονται περισσότερο για τη Σικελία, Κουσάντασι, Τουρκία και Φίλιπσμπουργκ και Άγιο Μαρτίνο.
Οι επισκέπτες κρουαζιέρας πολυτελείας ποταμού έχουν τα βλέμματα στην Κολωνία, στο Νάτσεζ και το Βίκσμπεργκ στο Μισισιπή.

Περιφέρειες και Χώρες

Οι επιβάτες premium κρουαζιέρας είναι πιο ενθουσιασμένοι για την Καραϊβική, ακολουθούμενοι από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.
Οι επισκέπτες πολυτελείας και κρουαζιέρας ποταμού έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ευρώπη.

Η Καραϊβική και η Μεσόγειος είναι επίσης δημοφιλείς στους ταξιδιώτες πολυτελείας, ενώ οι πελάτες κρουαζιέρας ποταμού αναζητούν τη Βόρεια Αμερική και τη Μεσόγειο μετά την Ευρώπη.

Όταν πρόκειται για τις πιο δημοφιλείς χώρες, οι Μπαχάμες παίρνουν το στέμμα στην κατηγορία premium, ακολουθούμενες από το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί κυριαρχούν στη λίστα για τους ταξιδιώτες πολυτελείας, με την Ιταλία να κατατάσσεται πρώτη, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Οι επισκέπτες της κρουαζιέρας ποταμού δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, αλλά και για χώρες πέρα ​​από τον Ατλαντικό. Όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ελβετία.

Τύπος καμπίνας και μήκος διαδρομής

Οι καμπίνες μπαλκονιού εξακολουθούν να είναι ο πιο δημοφιλής τύπος και στα τρία τμήματα κρουαζιέρας.

Οι επισκέπτες Premium και River Cruise ζητούν εσωτερική ή εξωτερική καμπίνα, ενώ οι πολυτελείς επιβάτες είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν σουίτα.

Επτά νύχτες εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή κρουαζιέρας με προορισμό την περίοδο των διακοπών.

Οι πολυτελείς ταξιδιώτες τείνουν να ακολουθούν μεγαλύτερα ταξίδια 10 ή 14 διανυκτερεύσεων.

Οι επιβάτες κρουαζιέρας ποταμού προτιμούν ταξίδια οκτώ ή 10 διανυκτερεύσεων.

Παράθυρα κρατήσεων και ταξιδιωτική ασφάλιση

Τα παράθυρα κρατήσεων διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των τμημάτων, διαπίστωσε το CruiseComplete. Και είναι για:

  • Premium επισκέπτες κρουαζιέρας 180 ημέρες.
  • Για πολυτελείς επιβάτες 315.
  • Για επισκέπτες κρουαζιέρας ποταμού 291 ημέρες.

Οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν ενδιαφέρονται τόσο για την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση CruiseTrends, μόνο το 18% των premium επισκεπτών έκαναν ταξιδιωτική ασφάλιση.

Αυτός ο αριθμός ήταν ελαφρώς υψηλότερος στο 22% για τους επιβάτες πολυτελείας και κρουαζιέρας στο ποτάμι.