Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιώτες LGBTQ+ είναι από τα πιο σημαντικά τμήματα της αγοράς που θα επιστρέψουν στα ταξίδια. Αυτό προέβλεψαν πέρυσι, πολλοί παρατηρητές του ταξιδιωτικού κλάδου συμπεριλαμβανομένου και του Roger Dow της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (U.S. Travel Association).

Το σήμερα τους επιβεβαιώνει, ειδικά καθώς οι εορτασμοί υπερηφάνειας (Gay Pride) επιστρέφουν σε πολλούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, αυτό τον μήνα.
Παράλληλα τα στοιχεία αποδεικνύουν πώς το ενδιαφέρον για τα ταξίδια αυξάνεται για τους επόμενους μήνες.

«Τα ταξίδια συνεχίζουν να αποτελούν αυξανόμενη προτεραιότητα για την κοινότητα LGBTQ+, ειδικά τώρα με την επιθυμία να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο», δήλωσε ο Oluwaseyi Aladeselu, ταξιδιωτικός σύμβουλος στο Fora Travel.

Όπως υπογραμμίζει τα ταξίδια τελευταίας στιγμής, πολυτέλειας, περιπέτειας, γάμου και honeymoon είναι από τους πιο περιζήτητους τύπους διακοπών για αυτό το τμήμα.

Ταξιδιωτικά πακέτα Gay Pride

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ιούνιος είναι ο μήνας υπερηφάνειας των LGBTQ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ταξίδια που σχετίζονται με Gay Pride τραβούν πολλή προσοχή αυτή τη στιγμή. Μετά από δύο χρόνια επιστρέφουν τώρα στους προορισμούς με τις παραδοσιακές ζωντανές εκδηλώσεις.

Ταξιδιωτικοί οργανισμοί πωλούν πακέτα Gay Pride ανά τον κόσμο, αυτόν τον μήνα.
Ακόμη και η Celebrity Cruises προσφέρει μια εορταστική απόδραση Ιουνίου με το ετήσιο Pride Party στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Edge.

Ασφάλεια και φιλικοί προορισμοί

«Οι κορυφαίες τάσεις για τα ταξίδια LGBTQ εστιάζονται στην ασφάλεια, την ένταξη και την κοινότητα, δήλωσε ο Heath Hammett, Διευθύνων Σύμβουλος του VacationRenter.

Κάθε Ιούνιο, πολλοί άνθρωποι κατευθύνονται προς πιο φιλελεύθερους και χωρίς αποκλεισμούς προορισμούς που γνωρίζουν ότι θα τους είναι πιο φιλόξενοι.

Αυτό είναι τόσο σημαντικό, καθώς το να αισθάνεται κανείς ασφαλής και άνετα ενώ ταξιδεύει είναι ζωτικής σημασίας για όλους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».