Είναι οι τάσεις τις τεχνολογίας από το μέλλον. Οι στρατηγικές που θα λύσουν τα χέρια σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, όπως τουρισμός και ταξίδια.
Η Gartner Inc. αποκαλύπτει μερικές από τις στρατηγικές τάσεις της τεχνολογίας που θα επικρατήσουν.

Οι 10 στρατηγικές τάσεις τεχνολογίας το 2019

  1. Αυτονομία
    Ο αυτοματισμός έχει διάφορες εφαρμογές, ειδικά στον κλάδο των ταξιδιών. Tα ρομπότ θα αντικαταστήσουν το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό σε ξενοδοχεία και αερομεταφορές.
  2. Αυξημένο Analytics
    Οι βελτιωμένες δυνατότητες ανάλυσης θα προχωρήσουν γρήγορα στην ενσωμάτωση. Αυτό θα βοηθήσεις στην διαχείριση δεδομένων και επιχειρησιακών διαδικασιών.
  3. AI, οδηγός στην ανάπτυξη
    Στο μέλλον τα εργαλεία ανάπτυξης θα είναι προσαρμοσμένα σε λύσεις  AI. Μέχρι το 2022, το 40% των έργων ανάπτυξης εφαρμογών θα έχουν συνεργάτες AI στην ομάδα τους.
  4. Ψηφιακά δίδυμα
    Το ψηφιακό δίδυμο αναφέρεται στην ψηφιακή αναπαράσταση μιας πραγματικής οντότητας ή συστήματος. Σε ένα χρόνο, θα υπάρχουν πάνω από 20 δισεκατομμύρια συνδεδεμένοι αισθητήρες.
  5. Ενδυναμωμένη edge
    Ο υπολογισμός edge περιγράφει μία υπολογιστική τοπολογία στην οποία η επεξεργασία πληροφοριών. Η συλλογή και η παράδοση περιεχομένου τοποθετούνται πλησιέστερα σε αυτά τα τελικά σημεία.
  6. Απολαυστική εμπειρία
    Εικονική (VR), επαυξημένη (AR) και μικτή πραγματικότητα (MR), αλλάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον ψηφιακό κόσμο.
    Στην ταξιδιωτική βιομηχανία, η εμπειρία αυτή μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε. Η εικονική πραγματικότητα επέτρεψε στους ανθρώπους να δουν το μέρος πριν το επισκεφθούν. Έτσι οι ταξιδιώτες θα ξέρουν τι να περιμένουν.
  7. Blockchain
    Το Blockchain, υπόσχεται να αναμορφώσει τις βιομηχανίες, επιτρέποντας την εμπιστοσύνη. Παρέχει διαφάνεια και μειώνει τις τριβές στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα, το κόστος, τους χρόνους συναλλαγών βελτιώνοντας τις ταμειακές ροές.
  8. Έξυπνοι χώροι
    Ένας έξυπνος χώρος είναι ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι και τα τεχνολογικά συστήματα αλληλεπιδρούν. Είναι πιο  συνδεδεμένα, συντονισμένα και ευφυή οικοσυστήματα. Πολλαπλά στοιχεία όπως άνθρωποι και υπηρεσίες συγκεντρώνονται σε έναν έξυπνο χώρο. Έτσι δημιουργούν μια πιο εμβληματική, διαδραστική και αυτοματοποιημένη εμπειρία.
  9. Ψηφιακή ηθική και ιδιωτικότητα
    Η ψηφιακή ηθική και η ιδιωτικότητα αποτελούν μια αυξανόμενη ανησυχία για τα άτομα, τις οργανώσεις και τις κυβερνήσεις. Οι άνθρωποι ανησυχούν για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους στοιχεία. Η αντίδραση θα αυξηθεί για οργανισμούς που δεν αντιμετωπίζουν προληπτικά αυτές τις ανησυχίες.
  10. Κβαντικός υπολογισμός
    Ο κβαντικός υπολογισμός (QC) είναι ένας τύπος μη κλασικού υπολογισμού. Λειτουργεί στην κβαντική κατάσταση υποατομικών σωματιδίων (για παράδειγμα, ηλεκτρονίων και ιόντων). Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν πληροφορίες ως στοιχεία που δηλώνονται ως κβαντικά δυαδικά ψηφία (qubits). Υπερέχουν εκεί που ένας παραδοσιακός αλγόριθμος θα χρειαζόταν πολύ χρόνο για να βρει μια λύση.