Σύνταξη: tourismtoday.gr

Εννιά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι στη λίστα των 20 top προορισμών που θέλουν να μεταναστεύσουν οι Αμερικανοί Gen Z.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της Preply, ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών Αμερικανών ηλικίας 18 έως 26 ετών οραματίζεται το μέλλον του πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΠΑ. Και πιο συγκεκριμένα σε μια από τις χώρες της ΕΕ.

  • Περισσότερο από το ένα τρίτο των νεαρών Αμερικανών σκοπεύει να ζήσει στο εξωτερικό επ’ αόριστον.
  • Άλλα δύο τρίτα σχεδιάζουν να κάνουν οικογένεια στους επιλεγμένους ξένους προορισμούς.
  • Για το 87% η επιθυμία του να ζήσει στο εξωτερικό είτε παρέμενε η ίδια είτε αυξήθηκε.

Γιατί θέλουν να ζήσουν σε ΕΕ οι νεαροί Αμερικανοί

Οι νεαροί Αμερικανοί ανέφεραν το κόστος ζωής και το πολιτικό κλίμα ως πρωταρχικούς παράγοντες για την επιθυμία μετεγκατάστασης σε μία από αυτές τις εννέα χώρες της ΕΕ.

Ένας άλλος παράγοντας που τους ωθεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζήσουν σε μία από τις χώρες του μπλοκ ήταν η υγειονομική περίθαλψη. Ωστόσο, ο κύριος λόγος ήταν οι νέες πολιτιστικές εμπειρίες.

Ο ρόλος των social media

Παραδόξως η επιρροή των digital nomads ή των influencers έπαιξε ελάχιστο ρόλο στην απόφαση επιλογής προορισμών μετανάστευσης.
Παρά την επικράτηση των διαδικτυακών κοινοτήτων μεταναστών στα social media, μόνο το 28% δήλωσε ότι συμβάλουν στην απόφαση τους να μετακομίσουν στο εξωτερικό.

Ποιες είναι οι 7 χώρες της ΕΕ που θέλουν να ζήσουν οι Αμερικανοί Gen Z

  • Ολλανδία
  • Ιταλία
  • Γερμανία
  • Σουηδία
  • Ισπανία
  • Γαλλία
  • Φινλανδία

Η Ολλανδία είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ των χωρών της ΕΕ και έχει εξασφαλίσει την 4η θέση στο παγκόσμιο top 20 ως πιθανός προορισμός μετανάστευσης για νέους Αμερικανούς. Ακολουθούν στη διεθνή λίστα, η Ιταλία στην 8η, η Γερμανία σε 9η, η Σουηδία στην 11η, η Ισπανία στην 13η, η Γαλλία στη 16η και η Φινλανδία σε 17η.

Αμερικανοί κάθε ηλικίας επιλέγουν να ζήσουν στην Ευρώπη

Εκτός από τους νέους Αμερικανούς, ο αριθμός ατόμων άλλων ηλικιών από τις ΗΠΑ που εγκαθίστανται στην Ευρώπη έχει επίσης αυξηθεί λόγω της καλύτερης ποιότητας ζωής και των ευκαιριών εργασίας.

Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι Αμερικανοί μετακομίζουν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων Ηνωμένο Βασίλειο (1η θέση), Ελβετία (7η θέση) και Ιρλανδία (10η θέση), στη διεθνή κατάταξη 20 χωρών.
Σημαντικό ρόλο παίζει η άνοδος της αγγλικής γλώσσας στα ευρωπαϊκά ιδρύματα, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει σημαντικός γλωσσικός φραγμός.