Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που εργάζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μείωσαν τη μέση διάρκεια ταξιδιού τους φέτος, αλλά πλήρωσαν για αεροπορικά ταξίδια premium.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα επαγγελματικά ταξίδια της Corporate Traveller, έχει μειωθεί η μέση διάρκεια τους κατά δύο ημέρες σε σύγκριση με πριν από τον Covid.

Ωστόσο, τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών έχουν κάνει κράτηση σε business class φέτος, ποσοστό ελαφρά ανοδικό, σε σχέση με τα στοιχεία του 2019.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μια «εμφατική ανάκαμψη» στις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, με την συνολική αξία συναλλαγής (TTV) να καταγράφεται το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

«Με τις κρατήσεις για επαγγελματικά ταξίδια από μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ξεπερνούν πλέον τα επίπεδα πριν από την πανδημία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτού τους είδους οι εταιρείες διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη», επισημαίνει η Donna Joines, γενική διευθύντρια του Corporate Traveller.

Οι πελάτες της Corporate Traveller στο Ηνωμένο Βασίλειο «επέλεξαν εγχώριους και ευρωπαϊκούς προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022», αν και προορισμοί μεγάλων αποστάσεων όπως η Νότια Αφρική και η Σαουδική Αραβία είχαν και οι δύο σημαντική αύξηση της ζήτησης φέτος.

Όπως εξηγεί η η Corporate Traveller «και για τις δύο χώρες, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στις συνεχείς επενδύσεις που γίνονται για την ενίσχυση της προβολής στην παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή, εκτός από τις τρέχουσες εμπορικές συμφωνίες».

Ο κλάδος «αναμένει με ανυπομονησία» την επιστροφή των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών το 2023 καθώς ο βασικός προορισμός ανοίγει ξανά τα σύνορά του σε διεθνείς ταξιδιώτες.

«Αυτό θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην αεροπορική αγορά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι τιμές των αεροπορικών εταιρειών θα ισοπεδωθούν, καθιστώντας πιο διαχειρίσιμες για τις αναπτυσσόμενες ΜΜΕ», πρόσθεσε η Corporate Traveller.